GROHE ATRIO – oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

0

Vodeći svetski proizvođač sanitarne opreme GROHE, predstavio je redizajn opreme za kupatila, jedinstven i odvažan, GROHE ATRIO. Za njegovo predstavljanje odabrano je i dostojno mesto – Milanska nedelja dizajna, Fuoresalone 2018. Ovogodišnja Milanska nedelja dizajna ugostila je tako ATRIO Cube Experience, vrlo posebnu prezentaciju kakvu ikona dizajna i zaslužuje.

GROHE ATRIO - oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

Tokom  upravo održanog Milanske nedelja dizajna Fuoresalone-a, u novootvorenom impresivnom izložbenom prostoru, GROHE-ov tim dizajnera najavio je zaokret od svega do sada viđenog u njihovoj ponudi i posetiocima ponudio ATRIO Cube Experience! Interaktivna multimedijska platforma u obliku monumentalnog crnog kubusa omogućila je gostima da se potpuno utope u svet posvećen apstraktnoj priči o novoj liniji Atrio i  njegove dve predominantne osobine: eleganciji i preciznosti. Zahvaljujući video sekvencama u kombinaciji sa muzikom i posebnim vodenim efektima gosti su ovo novo dizajnersko dostignuće mogli doživeti svim svojim čulima.

GROHE ATRIO - oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

”Ovom promocijom GROHE ulazi u novu eru dizajna gde se odmičemo od svojih dobro utabanih puteva te stvaramo nešto zaista značajno – ikonu! Novi ATRIO je tako dizajn koji više veze ima s onim što GROHE nikada dosad nije radio nego sa onim što naši kupci već dobro poznaju”, objasnio je Michael Seum podpredsednik Grohe Odeljenja za dizajn.

GROHE ATRIO - oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

Bezvremena elegancija

Dizajn linije ATRIO odupire se iskušenjima tipičnih elemenata luksuznog dizajna. Njegova istinska elegancija oblikovana je redukovanjem i pojednostavljenjem, stvorena je iz bazične geometrije – savršenog kruga koji predstavlja efikasnost, ženstvenost i savršenstvo, kao i cilindričnog prstena, još jednog vrlo simboličnog oblika koji simbolizuje obećanje. Suzdržanost linije ATRIO će zato svakom prostoru podariti bezvremensku eleganciju.

GROHE ATRIO - oprema za kupatila kao duboko promišljena i besprekorno izvedena umetnost!

Ideal preciznosti

Kod ATRIA voda precizno prati oblik! Ovo inženjersko savršenstvo, stvoreno u Nemačkoj, zahtevalo je balans tehničkog umeća i dizajnerskog zanata. ”ATRIJEVA dizajnerska suzdržanost zahtevala je od tehničkih eksperata novog nivoa inženjeringa dovedenog do savršenstva. Na ovom su projektu dizajneri i inženjeri stvorili savršenu harmoniju”, rekao je Michael Seum. Osim toga ovakav dizajn zahteva čak opsesivnu posvećenost detaljima i pravilima ‘zanata’. Zbog svega navedenog, ATRIO nije zbirka slavina – on je kreativni ideal koji je ugledao svetlo dana zahvaljujući tehničkoj savršenost iz Nemačke.

 

 

 

Share.

Comments are closed.