“Guardian” preporučuje hajking preko planina bivše Jugoslavije

0

Novinarka Gardijana je u svom putopisu sa oduševljenjem preporučila planinsku turu putevima kroz bivšu Jugoslaviju.

“Via Dinarica” je ime internacionalnog projekta koji će povezati planine i ljude Dinarskog predela u jednu dugačku planinarsku stazu. National Geographic je proglasio jednom od najboljih 20 destinacija u svetu za 2017. godinu, put koji vodi od Slovenije do Albanije po planinama i vrhova Dinarskog predela, pa ovaj deo Evrope sa razlogom privlači sve više turista sa svih strana sveta.

Guardian preporučuje, putem kroz planine bivše Jugoslavije

Američka novinarka Krithika Varagur je prirodu bivše SFRJ u svom putopisu opisala kao nešto posebno, naročito lepotu Sutjeske, Pive i Durmitora, odnosno jutarnji spokoj obavijen maglom, pod tremom jedne od starih seoskih kućica. Novinarka je takođe pohvalila i rafting rekom Tarom, plivanje u ledenom durmitorskom jezeru, kao i nestvarno dobre ukuse pravog domaćeg bureka i ajvara, sušene kobasice, kajmaka i sira.

Guardian preporučuje, putem kroz planine bivše Jugoslavije

Američka novinarka na svoje je putovanje krenula sa turističkom agencijom Green Visions, sa kojom već 18 godina uspešno otkriva i promoviše lepote prirode i posebnosti krajeva koji su manje zastupljeni i popularni kod publike.

Više o ovoj planinskoj avanturi i ruti pročitajte na zvaničnoj internet stranici.

 

Share.

Comments are closed.