Gubitak “Budvanske rivijere” za četvrtinu veći

0

Gubitak hotelske grupe “Budvanska rivijera”, čiji je većinski vlasnik Vlada Crne Gore, u prvom kvartalu iznosio je 736.300 evra, što je 24 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, objavio je podgorički Dan.

List navodi da je poslovni prihod tog budvanskog preduzeća, na čijem je čelu potpredsednik DPS Svetozar Marović, na kraju marta iznosio 1,1 milion evra, što je oko 42 odsto više nego u istom periodu lani. Poslovni rashodi su povećani za petinu i iznosili su 1,83 miliona evra.

Ukupna aktiva “Budvanske rivijere” na kraju prvog tromesečja vredela je 188,6 miliona evra i bila je 2,4 puta veća nego u uporednom periodu. Neraspoređena dobit kompanije dostigla je 8,8 miliona evra, preneo je sajt bankar.me pisanje podgoričkog dnevnika.

Većinski vlasnik “Budvanske rivijere” je crnogorska vlada, koja preko fondova ima 60 odsto deonica.

“Budvanska rivijera” je uvrštena u plan privatizacije za ovu godinu, ali da bi bio raspisan tender za prodaju akcija preduzeća potrebno je da se to društvo razdvoji u dva. U sklopu jednog bili bi hoteli “Sveti Stefan” i “Miločer”, dok bi ostali hoteli pripali drugom društvu.

Share.

Comments are closed.