Halkidiki i dalje privlačan za naše turiste

0

Početak letnje sezone u Grčkoj je na pragu, a našim turistima i dalje se pruža mogućnost da obezbede letovanje po izuzetno povoljnim uslovima.

Kao i prethodnih godina Halkidiki će biti prava Meka za sve srpske turiste, kako za one koji traže pristupačniji odmor u apartmanskom smeštaju tako i za one najzahtevnije goste koji žele “all inclusive” uslugu. Evo pregleda privlačnih destinacija na čuvenom poluostrvu za koje možda do sada još niste čuli.

Već na samom početku regije na svega četrdesetak kilometara od Soluna smestio se živopisni gradić Nea Kalikratia. Zbog blizine Soluna i lepe peščane plaže ovo mesto je posebno dobro mesto za letovanje za mlade i za porodice sa nešto starijom decom, jer je noćni život bogat, ponuda na plaži raznovrsna, a do Soluna se lako može stići automobilom ili autobusom. Može se slobodno reći da je Nea Kalikratia najbliže veće letovališe sa kompletnom ponudom do kojeg možete doći iz Srbije. Pored velike ponude apartmanskog smeštaja goste privlače i izuzetni hoteli u gradu Aegean Blue 4* i Secret Paradise 4* kao i hotel Georgalas Sun Beach 3* smešten na Geoponici – jednoj od najlepših plaža Halkidikija.

Desetak kilometara od Kalikratije na istom delu rivijere nalazi se Nea Flogita, atraktivno letovalište kojim dominira duga i prostrana peščana plaža nagrađena plavom zastavicom. Plava zastava garantuje da je voda veoma čista, dok je dno peščano, tako da deca mogu bezbedno biti u plićaku dok odrasli mogu da plivaju svega desetak metara dalje. Solun je dovoljno daleko da znate da neće biti preterane gužve, ali se do njega još uvek može doći lako i brzo, a lokacija mesta idealna je za obilazak prvog i drugog prsta. Apartmanski smeštaj u ova dva zanimljiva letovališta zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih gostiju i to po neverovatnim cenama koje kreću već od 5.990 dinara po osobi.

Ako vam je na letovanju najvažnije da posetite što više lepih plaža, Nikiti je nenadmašiva lokacija, jer se čak sedam plaža sa plavom zastavicom nalazi na manje od pola sata vožnje od Nikitija, a i plaža u ovom mestu takođe poseduje plavu zastavicu. Naši gosti koji često borave u ovom delu Grčke obično tvrde da je Nikiti najbolja „baza“ za letovanje na Sitoniji jer je mesto odlično snabdeveno, a pregršt odličnih plaža nalazi se veoma blizu. U samom Nikitiju turistička agencija EVRO-TURS pripremila je smeštaj u odličnim apartmanima a u okolini Nikitija izdvajaju se odlični hotelski kompleksi poput Lagomandra Spa i Lagomandra Beach 4*, Anthemus Sea Beach 4*, a malo dalje i čuveni Porto Carras Grand Resort 5* u kojem je moguće ostvariti specijalne popuste čak do 48% .

Share.

Comments are closed.