Hamburger od rečnog pacova na meniju ruskog restorana

0

Jedan ruski restoran na svoj meni nedavno je stavio neobičan hamburger. Na prvi pogled on se ne razlikuje od običnog sendviča bogatog govedinom i bezbroj priloga i začina, dok ne pročitate da je umesto govedine upotrebljeno meso rečnog pacova.

Kuvar Tahir Kolikberdijev, majstor ovog neobičnog specijaliteta, vodi moskovski restoran Krasnodar Bistro i tvrdi da su ljudi kojima ovakav hamburger izaziva gađenje jednostavno neinformisani.

“Rečni pacov je veoma čista životinja. Ne samo da je ona biljožder, već svaki obrok dobro opere pre konzumiranja. Njeno meso je bogato omega 3 masnim kiselinama, što preporučuje značajan broj lekara i nutricionista”, rekao je Kolikberdijev za Guardian.

Rečni pacov ili nutrija zapravo podseća na dabra. Rusi su se sa ovim jestivim glodarom upoznali tokom devedesetih godina kada su od njegovog krzna počeli da prave bunde. Ubrzo su okusili i njegovo meso, ali ono se smatralo jelom siromašnih.

Izgleda da se nekadašnje jelo manje imućnih sada našlo na ne tako jeftinim menijima. Jedan hamburger od rečnog pacova košta oko osam evra, a Krasnodar Bistro pored hamburgera od glodara nudi i hotdog od istog mesa.

Izvor: klix.ba

Share.

Comments are closed.