Heaven’s door, novi viski Bob Dilana

0

Na tržištu će se uskoro naći viski po imenu Heaven’s Door, žestoko piće koje je nastalo u saradnji sa muzičarem Bob Dilanom. Ovaj umetnik je uvek bio simbol američke kulture i protagonista američkog načina života, a baš takav će i biti viski koji će nositi ime jedne od njegovih najčuvenijih pesama, Heaven’s door.

Ideja za ovaj projekat se javila pre 3 godine, a izraz bootleg whiskey , što bi u nekom svom značenju bio krijumčaren viski, je već bio zaštićen od strane muzičara, što je navelo destilerije da počnu pregovore sa njim, imajući na umu da je on očigledno nameravao da uđe u posao sa viskijem. Ubrzo nakon pregovora, odlučeno je da se pokrene destilerija, i da proizvod bude brend koji će nositi sve osobine Dilana.

Da nije samo učestvovao u imenovanju viskija, govori činjenica da je Bob Dilan često pratio procese fermentacije, gde je insistirao da se prate njegova uputstva koja su često bila bizarna. Jedna od sugestija, bila je i objašnjenje kakav efekat želi da postigne, gde “ čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj kutiji”.

Heaven’s Door je viski koji se sastoji od ražanog viskija, burbona i double barrel viskija, a njegova cena će biti od 50 do 80 dolara, dok će luksuzne i raskošne serije, limitirane Bootleg Series, koštati oko 300 dolara po boci.

Share.

Comments are closed.