Helikopter – jedinstvena hotelska soba

0

Do sada smo mogli da budemo svedoci veoma interesantnih kreacija iz sveta ugostiteljstva, a dovitljivost modernih ljudi prevazilazi sve granice.

Helikopter kraljevskih vazdušnih snaga uz pomoć kreativnog tima sa Mains Farma u Stirlingu, Škotska, pretvoren je u jedinstveno prenoćište, savršeno za sve popularniji trend glampinga – glamuroznog kampovanja. Eksterijer i enterijer helikoptera transformisani su u luksuznu hotelsku sobu sa mini kuhinjom i tušem.

Helikopter

Ova penzionisana letelica poseduje dorađen eksterijer i enterijer, koji su sada transformisani u mesto gde možete odsesti i prespavati. Kokpit helikoptera i dalje poseduje instrumente za letenje, za kojima je sada smešteno nekoliko stolica na okretanje i sto, kreiran od starog poklopca rezervoara za gorivo. Kokpit helikoptera pruža izvanredan pogled na idilično okruženje prirodnog pejzaža.

Helikopter

Svetlo bieli enterijer poseduje male kuhinjske elemente i prostor za ručavanje sa pultom od nerđajućeg čelika. Plutajuće drvene police i biljke dodaju neutralni element unutrašnjosti ove borbene ptice. Kada se radi o delu za spavanje, tamo se nalazi nekoliko kreveta u kojima može prenoćiti porodica sa pet članova – dvoje odraslih i troje dece, sa duplim i troduplim krevetima, kao i krevetom za jednu osobu smeštenim u repu letilice.

Helikopter

Kako bi osigurali da helikopter ostane hladan tokom leta i topao tokom zimskih dana, zidovi letilice morali su biti izolovani, a dodati su drveni paneli ofarbani u belo, pružajući novi izgled unutrašnjosti broda. Vrata i prozori su takođe dodati enterijeru, a sada pružaju mogućnost uživanja u prirodnoj svetlosti gde god da je ona potrebna.

Helikopter

Ovo je defnitivno najčudniji i najunikatniji način da provedete noć i budite sigurni da će noć u ovoj letelici biti nezaboravna. Nažalost, letelica više nije aktivna tako da sada stalno boravi na zemlji, ali i to je dovoljno da na vas ostavi neverovatno jak utisak kojeg ćete se uvek sećati.

Helikopter

Bilo da je ovo krajnje neobičan način provođenja vremena u jednom vidu kampovanja i predivnim pejzažima škotskih ruralnih predjela, ili najnoviji trend u svetu hotelijerstva, za šta moramo pričekati još neko vrijeme, definitivno stoji činjenica da retko gde na svetu možemo pronaći unikatnije prenoćište.

Izvor: helicopterglamping
Share.

Comments are closed.