Heston Blumental dizajnirao verovatno najbolji roštilj na svetu

0

Američka kuća Everdure je krenula sa proizvodnjom roštilja pod imenom 4K, prodaje se po ceni od 2.699 dolara, a idejni tvorac i dizajner roštilja je svetski poznat kuvar, Heston Blumental.

Poznati svetski šef i preduzetnik Heston Blumental učestvovao je u nacrtu i dizajnu roštilja koji bi po funkcionalnosti trebalo da bude najbolji do sada. Roštilj ima ime 4K i napravila ga je američka kompanija Everdure.

Heston Blumental dizajnirao verovatno najbolji roštilj na svetu, bar do sad

Kao inspiraciju, Blumental je koristio japanski kamado stil pečenja u zatvorenim roštiljima,  i tradicijom pripreme hrane u zatvorenim keramičkim posudama. Upravo zbog toga, 4k roštilj je neverovatno koristan i svestran, u njemu se može spremati dosta različtih jela. Od pečenog i dimljenog mesa, preko svih vrsta grilovanog povrća, do prave italijanske pice, roštilj ne zna za kompromise.

Ovaj roštilj razvija visoke temperature, a ima ugrađene temperaturne sonde za merenje temperature unutar mesa, dok je prednost roštilja sistem za brzo paljenje i inovativno rešenje za dodavanje ćumura kod koga ne dolazi do hlađenja i gubitka toplote, što je praksa kod običnih roštilja.

Share.

Comments are closed.