Hilton se pridružuje trendu o održivom hotelijerstvu

0

Hotelski lanac Hilton je odlučio da do kraja 2018. redefiniše svoju politiku o održivom hotelijerstvu u svim hotelima kojima upravlja, kao deo korporativne odgovornosti, nazvane Travel with Purpose, u cilju redefinisanja i unapređenja održivog putovanja širom planete.

Hotelski lanac Hilton  je odlučio da ozbiljno razmotri sve mogućnosti i akcije koje mogu doprineti poboljšanju održivog putovanja i održivog hotelijerstva. Za početak, ma koliko to izgledalo neozbiljno, razmotriće upotrebu plastičnih slamki i mešalica za piće.

Poznato je da jednokratna upotreba ovih plastičnih stvari nanosi mnogo štete životnoj okolini, što se posebno odnosi na morski svet. Činjenica koja je zabrinjavajuća je to da je potrebno oko 200 godina da se jedna plastična slamka razgradi, pa je Hilton u skladu sa tim doneo odluku da se u potpunosti izbace iz upotrebe do kraja 2018.

Kao korak dalje, Hilton hoteli će početi da koristi jestive slamke, napravljene od morske trave. Slamke će imati različite ukuse i arome, i biće prilagođene piću uz koje se služe. Za decu,  planiran je ukus jagode koji se uklapa uz smutije. Neki od hotela će koristiti biorazgradive slamke napravljene od papira, šećera i kukuruznog skroba. U Seychelles Labriz Resort and Spa, slamke su napravljene od paste, a u Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa za ove potrebe koriste limunovu travu.

Ove naizgled male promene dovode do toga da oko 35 miliona plastičnih slamki ne završi u okeanima i životnoj okolini i to samo do kraja  do 2018. Osim toga, kao odgovor na veliki broj plastičnih flaša koje takođe završe gde ne treba, zagađujući okolinu, svi skupovi i kongresi u hotelima širom Evrope, Afrike, na Bliskom istoku i Azijskom Pacifiku ubuduće će proticati bez plastičnih flaša.

Hilton hoteli će ovom akcijom uticati na širenje svesti o neohodnosti brige o eko sistemu u kome živimo, pa će smanjem upotrebe plastike značajno uticati na okolinu. Oni su na putu da pronađu i alternativne načine kako da budu što gostoljubiviji prema planeti, ne samo prema svojim klijentima.

Share.

Comments are closed.