Hose Manuel Idalgo svetski je majstor za pršut i otkriva svoje tajne

0

Hose Manuel Idalgo ima vrlo neobično zanimanje, on je jedan od svega 14 ili 15 majstora za profesionalno sečenje pršuta u Španiji.

U ovoj zemlji ne postoji događaj, a da se na posluženju ne nađe dobar pršut. I ne samo u  Španiji. Zahvaljujući ovom proizvodu i poslu kojim se bavi, ovaj Španac obišao je više od 30 zemalja.

Jedan od najbitnijih segmenata njegovog posla jeste odabrati pršut za klijente i od suštinskog je značaja da se bude veoma informisan o proizvodu, tvrdi Idalgo.

Za svakog profesionalnog rezača pršuta vrlo je važan način na koji se seče meso, tačna tempratura, tvrdoća, takođe, zatim kako isečene parčiće staviti na tanjir, kao i kako servirati.

Parčići moraju biti kratki i moraju se rezati na tanke kriške, takođe je bitno odabrati dobar tanjir za prezentaciju, ali i uvek ravno seći i truditi se da što manje pršuta otpada.

“Ljudi budu veoma iznenađeni kada im kažem da živim isključivo od sečenja pršuta, ali ako ste dobri u tome, možete da zaradite između 150 i 600 evra na dan. Nikad nisam ni mogao da pretpostavim da će me pršut odvesti tako daleko”, objašnjava Idalgo.

Izvor: BBC

Share.

Comments are closed.