Hotel sa 5 zvezdica koji se u potpunosti nalazi ispod površine zemlje

0

InterContinental Shanghai Wonderland hotel otvoriće svoja vrata gostima sledeći  mesec, i to će biti prvi hotel na svetu sa 5 zvezdica smešten u kamenolomu, tačnije ispod površine zemlje.

Luksuzni podzemni hotel InterContinental Shanghai Wonderland , koji se vrlo ambiciozno najavljuje već neko vreme, biće spreman za prve goste već u oktobru. InterContinental Shanghai Wonderland je prvi svetski hotel koji ima pet zvezdica, a zapravo se skoro se u potpunosti nalazi ispod površine zemlje, u dubokoj jami kamenoloma u Šangaju.

Hotel će imati 18 spratova od kojih će samo  dva biti iznad zemlje, a od ostalih 16 koji se nalaze ispod zemlje, biće i 2 nivoa koji se nalaze i ispod vode. Hotel se prostire se na 61.000 kvadratnih metara, ima 336 sobe i apartmana sa balkonima koji će gostima omogućiti uživanje u spektakularnom pogledu na veštački napravljene vodopade i litice sa slapovima.

Ova zaista impresivna arhitektonska atrakcija bazirana je u potpunosti na eco-friendly principima, na ovom projektu intenzivno je radilo oko 5000 ljudi, među kojima su arhitekte, dizajneri, inženjeri, kao i čitave čete građevinaca.

 

Share.

Comments are closed.