Hrvatska – odličan spoj posla i uživanja

0

U neposrednoj blizini srednje Evrope, protežući se uzduž obale Jadranskoga mora, Hrvatska svojim položajem i podnevljem može dosta toga da ponudi, kako svojim građanima, tako i turistima koji dođu. To je zemlja u kojoj se uživa tokom cele godine.

Hrvatska predstavlja dobru kombinaciju energije i opuštenog  gostoljubivog područja tradicionalnog Mediterana. Ona jeste dobar izbor za sve one koji traže raznovrsnost, i za odmor, i za poslovne prilike. Od čistog mora, preko planina i nacionalnih parkova, do gastronomskih užitaka i bogatstva ukusa, Hrvatska je šarmantna država  puna istorije i romantičnih priča.

U Hrvatskoj nije teško spojiti  posao i uživanje. Okružena prirodnim lepotama, sa dugačkom razuđenom  obalom, vrhunskom  gastronomijom, avanturama, sportom i wellnessom, Hrvatska nudi odlične uslove za MICE turizam. Hrvatska je poslednjih nekoliko godina izborila svoje mesto kao svetski priznata MICE destinacija u Evropi. Postala je naročito privlačna organizatorima poslovnih sastanaka, konferencija i kongresa, odnosno svih manifestacija poslovnog karaktera.

Sa ozbiljnim investiranjem u kongresne kapacitete značajno  su podigli kvalitet MICE ponude. S rastom kapaciteta i dobrim rezultatima, primetan je razvoj ovog segmenta turizma Hrvatskoj, a kao prednosti MICE turizma, ističu  pristupačnost, dobru infrastrukturu i ponudu hotela.

Glavni grad Zagreb je postao destinacija koju se može posetiti tokom čitave godine, i on je svakako centar održavanja svih poslovnih aktivnosti, i on konstantno nastavlja da razvija kvalitet infrastrukture  i usluga prilagođenih MICE sektoru. Grad Opatija takođe pruža odličnu podršku za kongesno-poslovni turizam, naročito posle otvaranja novog multifunkcionalnog kulturno-turističkog centra sa nekoliko konferencijskih dvorana.

Dubrovnik je još jedan od centara kongresnog i incentive turizma, nudi brojne mogućnosti onima koji ga odaberu kao svoju poslovnu destinaciju u kombinaciji s odmorom. Konferencijski prostori u gradu imaju kapacitet od preko 8000 mesta u hotelima i drugim prostorima, a njegova bogata istorija, geografski položaj i tradicija čine Dubrovnik vrhunskim hrvatskim poslovnim centrom s više konvencija, kongresa i korporativnih programa nego bilo gde u Hrvatskoj. Dubrovnik kao poslovna destinacija nudi odlične mogućnosti, s hotelima s četiri i pet zvezdica kao dobrim domaćinima za veće ili manje sastanke.

Share.

Comments are closed.