Vina iz Hrvatske sve popularnija u restoranima u Beogradu

0

U okviru beogradskog Sajma turizma, održava se i 9. BeoWine sajam koji osim vinarstva promoviše i vinski turizam.

Na sajmu učestvuju najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina i distributeri, više od 170 izlagača,  a u organizaciji Hrvastke privredne komore (HGK) predstavlja se deset hrvatskih vinarija, i to Kutjevo, Belje, Iločki podrumi, Dalmacijavino, Vinoplod, Vina San Martino, Dingač Skaramuča, Degrassi, Osilovac (Feravino) i Credo.

Nakon što su održali niz promotivnih aktivnosti i tradicionalnim učešćem na beogradskom sajmu, u poslednje četiri godine vina hrvatskih vinarija su u stalnoj ponudi u beogradskim restoranima. Hrvatska vina su tradicionalno dobro prihvaćena kod beogradskih potrošača, koji imaju vrlo istančan ukus za dobra jela i vino.

Vinarima su se još pre nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina je promocija zanatskih pivara i piva, a sve će to ispratiti proizvođači vrhunskih sireva, suvomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta. Uz samo predstavljanje na sajmu, Hrvastka privredna komora organizuje i zajedničku večeru za izlagače, distributere i novinare uz stručno vođenje, odnosno masterclass predsednika Udruženja sommeliera Vojvodine Igora Lukovića, koji će predstaviti hrvatska vina.

Share.

Comments are closed.