Hvar u izboru za najbolju evropsku destinaciju

0

Najsunčanije hrvatsko ostrvo će proslaviti 150 godina od početka turizma, a uz taj jubilej sasvim prigodno se priključila i nominacija za najbolju evropsku destinaciju. Naime, Hrvatska kao zemlja sa 1000 ostrva, osunčana i okupana u Jadranu, svojim mediteranskim šarmom ne prestaje da osvaja srca turista. Svi putnici namernici koji potraže mesto pod suncem, mesto gde brige prestaju, osetiće posebnu čaroliju mediterana.

Hvar

Da Hrvatska ima šta da ponudi i pokaže, govore brojni turisti, koji od Istre do Dubrovnika uživaju u prirodnoj i zdravoj hrani, iskrenim i neponovljivim aromama maslina i vina. Hvar, poznatiji kao kralj dalmatinskih ostrva, čuven je po bogatoj kulturi i istoriji. Hvar odlikuje blaga klima, bogat je borovim šumama i mediteranskim rastinjem, naročito lavandom i ruzmarinom. Lavanda je praktično i zaštitni znak Hvara, može se naću u svim oblicima, pa čak i kao sladoled. Ostrvo je jedno od retkih mesta u Dalmaciji sa svežim jutrima, prijatnim danima i blagim noćima. Hvar je svojevrsna simbioza čoveka i priode, brižljivo čuvan kao bogato nasleđe i svedočanstvo identiteta. Bez obzira na prirodu posete, Hvar vas neće izneveriti. Od blistavih peščanih plaža, kristalno čistog mora, starog grada, pa sve do bogatog noćnog života, Hvar je mesto čija gostoprimljivost prolazi svuda.

Hvar

Hvar se nalazi u konkurenciji poznatih evropskih destinacija poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atine i ostalih najposećenijih gradova. Na kraju, ako Hvar ne i dobije ovu značajnu titulu, svaka promocija je dobra. U svakom slučaju i sama nominacija za najbolju destinaciju Evrope je dovoljna sama po sebi, Hvar to zaslužuje. Mora se istaći činjenica da se Hvar smatra jednim od deset najlepših ostrva sveta. Aristokratski sjaj posebne lepote u slozi sa lepotama prirode, smeštaj visokog kvaliteta i mediteranska srdačnost, idealno su odredište za odmor za društvo, parove i porodice.

Share.

Comments are closed.