I Mediteran u akciji “Biramo najbolje u turizmu”

0

Trka za izbor najboljih destinacija u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2015. u letnjoj turističkoj sezoni i kategoriji kontinentalnog turizma, počela je obilaskom tih mesta od strane Medjunarodne turističke patrole Sacen Internationala (Međunarodnog turističkog saveza).

Patrole su obišle Veneciju, Dubrovnik, Trebinje, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid i Vrnjačku Banju čime su ova turistička mesta iz Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Srbije započela trku za neku od nagrada u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2015, saopšteno je iz tog saveza. Predsednik Sacen Internationala Dragan Gligorijević, koji predvodi patrole, na koferenciji za medije rekao je da je zadovoljan kvalitetom letnje turističke sezone u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana. Prema njegovim rečima, Italija je za sada najbolja na Mediteranu, Dubrovnik je u potpunosti odbranio titulu najboljeg u primorskom turizmu regiona, Herceg Novi prednjači u organizaciji kulturnih dogadjaja – manifestacija, Trebinje u vinskom turizmu, Budva u masovnom turizmu regiona, Skadar u etno-ekološkom turizmu, Ohrid je najgostoljubivije turističko mesto regiona, a Vrnjačka banja i hotel
Solaris u banjsko- zdrastvenom turizmu. Posebno prijatno iznenadjenje bila je Albanija sa primorskim delom koja je ozbiljan kandidat za šampiona etno-ekološkog turizma 2015. godine u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana. Nekoliko kandidata su nominovani iz više država u kategoriji: “Vitez kulinarstva 2015. godine jugoistočne Evrope i Mediterana”, a gotovo da je sigurno da novi vitez kulinarstva za 2015. godinu dolazi iz Albanije. Od ove godine u Medjunarodnoj turističkoj akciji “Biramo najbolje u turizmu”, kako se ističe, uključen je i Mediteran sa svojim destinacijama u svih 15 kategorija.
Gligorijević je podsetio da je 2015. godina jubileja 25. izbora najboljih, turističih oskara – Zlatnog turističkog srca, a jubilej će svečano biti obeležen 22. decembra, dok je uručenje zlatne značke i medalje najzaslužnijima u proteklih 25 godina za organizaciju prestižnog priznanja – turističkog oskara “Zlatno turističko srce”, planirano za 16. septembar, na otvaranju
II Medjunarodnog sajma turizma i zdravlja u Banjaluci. Zlatni turistički megafon za najbolje u ugostiteljstvu, turizmu i estradi biće uručen 19. septembra u Beču za vreme manifestacije “Guča u Beču – na prateru“ kada će i 55. saboru trubača biti uručeno najviše priznanje za veliki jubilej 55. godina postojanja.

Share.

Comments are closed.