Ilon Mask i Ruska kompanija pokreću novi vid turizma, ponudiće aranžmane turistima za Mesec

0

Američka kompanija “Space X” i Ruska Raketno-kosmička korporacija “Energija” u potpunosti su spremne da zainteresovanim turistima ponude usluge turističkog putovanja na Mesec, tačnije na let do i oko Meseca.

Ruska komanija već nekoliko godina intenzivno radi na projektu obletanja Meseca na svemirskom brodu “Sojuz”, gde je uključeno pružanje svih usluga turistima kao u svakom najnormalnijem aranžmanu. Turisti koji se budu odlučili na ovakav put moraće biti malo dubljeg džepa, pošto je cena ture obilaska meseca negde oko 150 miliona dolara.

Za lansiranje će biti upotrebljena raketa “Sojuz 2”, koju će sa kosmodroma Bajkonur u orbitu izvesti svemirski brod “Sojuz MS”. Svemirsko putovanje bi trebalo da traje oko nedelju dana, a svemirski brod će moći da obleti oko Meseca na nekoliko stotina kilometara od njegove površine.

Kompanija ” Space X”, čiji je vlasnik Ilon Mask, najavila je pre nekoliko godina let oko Meseca na svemirskom brodu “Dragon 2″, sa dvoje putnika, a prvi komercijalni let je planiran za kraj 2018. godine. Ova kompanija je objavila da će prvi komercijalni putnik koji će krenuti na Mesec biti japanski milijarder, kolekcionar umetničkih dela Jusaku Maezava, let bi trebalo da traje četiri do pet dana, ” Space X” kompanija nije otkrila iznos koji će on platiti za putovanje oko Meseca.

Share.

Comments are closed.