Indipendent preporučuje Beograd za doček pravoslavne Nove 2018. godine

0

Britanski Indipendent je u poslednjem broju preporučio Beograd kao destinaciju koja se mora obići u zimskom periodu, naročito zbog bogate verske i kulturne različitosti. Osim znamenitosti kojima se Beograd ponosi, on ima između ostalog nešto što nema svako, a to su dva Božića i dve Nove godine. I sve se rado proslavlja.

Indipendent je u svojoj reportaži, osim poziva da se bude u Beogradu 13. januara na dočeku pravoslavne Nove godine, naveo i šta treba od kulturne baštine obići, gde se najbolje jede, i šta se nikako ne sme propustiti ako ste u Beogradu. Od znamenitosti ističu Stari Grad, Kalemegdan, Savamalu i Hram Svetog Save. Uživanje u Dunavu preporučuju sa Kule Gardoš, a brojne zelene pijace kao mesta gde se zaista može  uživati u autentičnim domaćim namirnicama i proizvodima. Dobar provod je zagarantovan, ali pored kafića, kafana, preporučuju i da se grad oseti, da se provede vreme na trgovima, ulicama. Kao najvažniju stvar, navode tradicionalno srpsko gostoprimstvo. Srbi su već dokazano dobri domaćini, a Srbija poseduje izuzetno zavodljiv šarm po čemu je Beograd uvek bio poseban.

Beograd je već svetski poznata turistička destinacija i vrlo popularna destinacija za one koji vole dobar provod. Ponuda hotela u Beogradu je velika, i hoteli su uglavnom pristupačni, a postoji i veliki broj popularnih hostela. Ukoliko želite da reprizirate, ponovo glamurozno dočekate Novu godinu, Beograd je onda pravi izbor, tamo se uvek odlično proslavlja gotovo sve.

Share.

Comments are closed.