Inženjera iz Rusije posao doveo u Beograd, sada ovde proizvodi pivo

0

Pivara “Kors” otvorena je pre dve godine na Batajničkom drumu u Beogradu. Svoje ime dobila je po Korsu, bogu piva i meda kod Starih Slovena. Njen vlasnik je u Srbiju došao iz Rusije nekim sasvim drugim poslom, ali ljubav prema pivu i odluka da živi u Beogradu doveli su ga do otvaranja pivare.

Jurij Kučeruk iz Omska u Sibiru poslovno je došao u Srbiju i duže vreme radio u predstavništvu firmi iz Rusije. Nakon višegodišnjeg rada i života u Srbiji, odlučio je da sa porodicom ostane u Beogradu, a s obzirom na to da je uvek voleo pivo i pomalo se bavio kućnom proizvodnjom, otvaranje pivare s još jednim sunarodnikom došlo je prirodno.

“Mnogo volim pivo, naročito lagere, često sam išao u Prag i u Nemačku. Prva ideja bila je da otvorim pab u nemačkom ili češkom stilu, a da u okviru njega bude i mala pivara i mnogo hrane, da može baš lepo da se pije. Međutim, nismo mogli na vreme da nađemo odgovarajući prostor, pa smo odustali od paba i odlučili smo se za pivaru većeg kapaciteta”, počinje svoju priču Kučeruk.

Nastavak teksta pročitajte ovde.

Share.

Comments are closed.