Istra je najpopularnija destinacija nemačkog auto-kluba ADAC, Hrvatska na trećem mestu

0

Rezultat istraživanja koje je sproveo najveći evropski i nemački auto-klub ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, pokazao je da je među brojnim članovima Istra jedno od evropskih najpopularnijih odredišta, dok je Hrvatska sve popularnija.

Nemački kamperi su već osmi put zaredom pokazali najveći interes za Istru, kako navode zvanični rezultati istraživanja koje je sproveo ADAC-ov Planer putovanja. Na drugom mestu se nalazi italijanski Lago di Garda, dok je Dalamcija na trećem mestu. Kako navode iz Turističke zajednice Hrvatske, kamping segment je bio izuzetno popularan u 2017. godini, i sa pravom se očekuje da se takav trend nastavi i u 2018. godini. ADAC-ov Planer putovanja, ADAC Routenplanner, navodi da se značajan broj članova kluba koji putuju sopstvenim kolima odlučuje sve više za Hrvatsku, i ovi rezultati u velikoj meri doprinose marketinškoj distribuciji i kvalitetnoj percepciji Hrvatske kao destinacije. Ovo takođe doprinosi jačanju brenda Hrvatske i njenoj prisutnosti na nemačkom tržištu, ali i na zapadno-evropskom području uopšte.

Rezultati ovog istraživanja objavljuju se u magazinu ADAC Motorwellt koji se štampa u više od 13 miliona  primeraka, i na na njihovoj web stranici, što prvoplasiranim destinacijama, pa tako i Hrvatskoj, itekako ide u prilog. Hrvatska ovakvu reklamu zaista zaslužuje, oni su odlični domaćini koji planski i strateški razvijaju svoje turističke destinacije.

Share.

Comments are closed.