Italija najbolja za putovanja u 2018. godini

0

Britanski Condé Nast Traveller je magazin koji svake godine sastavlja listu najboljih svetskih destinacija, a glavni kriterijum je za odabir je najbolje što svaka zemlja ima da ponudi, odnosno svi kvaliteti koje jednu turističku destinaciju čine sjajnom.

Za 2018. godinu, zemlja koja  je zbog predivnih pejzaža i odlične hrane proglašena najboljom zemljom na svetu za putovanja je Italija, što opravdava činjenicu da je posećuju milioni turista godišnje, i da je jedna od zemalja sa najvećim prihodom od turizma. Ipak je Italija zemlja ukusa i stila, i  ne nudi samo sunce i more, već i opušten život, lepotu i odličan provod.

Na listi je i Grčka, zemlja različitih boja i kultura. Ovde se snažno oseća snaga istorije i toplina Južne Evrope. Ljudi, more, kultura i klima čine ovu zemlju izuzetno poželjnom destinacijom.

Francuska je najbolji izbor ako ste u potrazi za najboljim što Evropa može ponuditi u umetnosti, kuhinji ili kulturi, i ona je tradicionalno visoko rangirana na svim listama.

Španija je tradicionalno najbolje mesto na svetu na kome treba provesti odmor. Barcelona, Madrid, Valensija , Sevilja, Malaga, samo su mali deo gradova koje morate posetiti, a plaže, obala i ostrva su mesto na kojima je uvek leto.

Što se tiče gradova, nagrade za najbolje gradove za putovanja dodeljene su Londonu, Parizu i Rimu. Rim je takođe proglašen najboljim gradom za kulturu na svetu.

Od dalekih destinacija, Tajland je sa razlogom najpopularnija destinacija u jugoistočnoj Aziji. Ovde možete pronaći praktično sve. I besprekorno plavo more, i predivne plaže, i guste džungle, odličnu hranu i smještaj za svaki džep. Tajland je omiljena destinacija Evropljana.

Na listi najboljih se našla i Norveška, koja je dobila nagradu za najbolju avio-kompaniju sa kratkim letovima,  Emirati sa svojim dugim letovima, dok je londonski Hitrou dobio nagradu za najbolji aerodrom na svetu.

Share.

Comments are closed.