Iva Krejči, direktorka regije za Istru, kompanije Proficio d.d

0

Svoju uspešnu karijeru Iva Krejči je započela 2003. pridruživši se novoosnovanoj britanskoj agenciji za nekretnine specijalizovanoj za prodaju, uređenje i iznajmljivanje rezidencijalnih nekretnina na hrvatskoj obali. Sledile su godine u kojima je stekla ogromno iskustvo u ovoj oblasti, koje je krunisano vođstvom na projektu akvizicije, uređenja i otvaranja hotela Angelo d’Oro u Rovinju. O ovom butik hotelu ušuškanom u rovinjskom starom gradu TU! magazin je već pisao, ali bi bilo lepo da nam Iva, ovaj put u drugačijoj ulozi, još jednom podari malo svog primorskog šarma  

TU!: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?

IK: Moj savet mladim poslovnim ljudima je da ulažu u sebe, svoje znanje i sposobnosti, da skupe što više različitih iskustava preispitujući se da li su zadovoljni onim što rade i na kraju da imaju poverenja u sebe. Mislim da je u poslu važno ostati čovek i graditi kvalitetne odnose sa ljudima u kojoj god se ulozi nalazili. Takođe, smatram da je važno imati dobre mentore, od njih upijati i učiti, ali i istovremeno graditi svoj stil. Živimo u posebno interesantnom vremenu gde nam tehnologija pruža mnogo mogućnosti da radimo upravo ono što nas raduje, pa zato verujem da treba prvo dobro upoznati sebe. Ključ uspeha je biti autentičan, ali ima tu i faktora sreće, prosto naći se u pravo vreme na pravom mestu.

TU!: Šta za vas predstavlja idealni odmor?

IK: Idealni odmor za mene je onaj proveden s dragim ljudima, porodicom i prijateljima. Srećom, imamo nekoliko parova, prijatelja koji su nam slični u stilu života, pa već nekoliko godina zajednički provodimo novogodišnje praznike i letovanja. Svi smo roditelji male dece, pa nam odgovara da budemo u bazi iz koje možemo da istražujemo okolinu. Vile Adagio u Istri su, na primer, naša česta baza. Suprug i ja smo i ljubitelji mora, pa nam zato putovanja jedrilicom predstavljaju veliko uživanje.

TU!: Koja je vaša omiljena hrana?

IK: Ljubiteljka sam azijske kuhinje i fjužna, a kada je reč o baš određenom jelu, moram da kažem da su spring rolnice iz zagrebačkog „Takenoka“, moj favorit koji već duži niz godina ne silazi sa vrha lestvice.

TU!: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?

IK: Za sebe nosim vrlo malo stvari iz kategorija odeće, kozmetike i tehnologije (kindle), jer sam vremenom naučila da se od velike hrpe spakovanih stvari obično koristi samo 25 odsto. Najvažnije je da imam mobilni telefon sa punjačem, kreditnu karticu i dokumente. Kako bih dodatno pojednostavila proces pakovanja odeće ozbiljno razmišljam o nabavci unique travel seta koji je nedavno izašao na tržište. S obzirom da sam majka devojčice (1) i dečaka (3) većina stvari u mom prtljagu se odnosi na njihove potrebe.

TU!: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato? 

IK: Od malena imam želju da posetim Egipat, ali s obzirom na političku situaciju u toj zemlji, to putovanje će sačekati još neko vreme. Druga želja mi je da posetim Argentinu gde je moja majka živela kao devojčica, te sam odrastajući čula mnogobrojne priče o toj predivnoj zemlji.

Tekst: Petar Vušurović
Share.

Comments are closed.