Izabran degustator godine

0

Tobajas Brauviler, glavni somelije londonskog restorana Hakkasan dobitnik je nagrade Degustator godine, koja je ovih dana dodeljena prvi put.

Nagradu dodeljuju proizvođač pampura Amorim i Udruženje master somelijea Evrope. Tridesettrogodišnjem somelijeu uručena je nagrada koja se sastoji od specijalne kible od plute, kreacije umetnika Filipea Alarkaa, kao i studijskog putovanja u Portugal, gde će obići plantaže plute, videti kako se ona uzgaja i sakuplja i kako se od nje prave prirodni papmuri. Brauvlier je pobedio tako što je osvojio najbolje ocene na ovogodišnjem ispitu za glavnog somelijea. On je rodom iz Dortmunda u Nemačkoj, a u Britaniji radi već pet godina. Od 2010. godine radio je kao glavni somelije u hotelu Elenborou Park u Čeltenhemu, a 2012. godine pridružio se timu restorana Hakkasan, poznatom po modernoj Kantonskoj kuhinji.
– Ispit za glavnog somiljea je veoma težak, sa izuzetno malom prolaznošću. Laknulo mi je kada sam ga položio iz trećeg pokušaja! A još više sam bio oduševljen kada sam postao prva osoba koja je osvojila nagradu Degustator godine – rekao je Brauviler. On je dodao da se ne doživljava kao najveći degustator, jer zna školovane somiljee koji su bolji od njega, ali i da je naporno radio i učio za ispit. – Dobiti ovakvo priznanje za moje degustatorske sposobnosti, je nešto veoma posebno – rekao je najbolji degustator 2015. godine.
Foto: Steve Dunlop

Share.

Comments are closed.