Izabran je najbolji bar na svetu

0

Na ovogodišnjoj listi najboljih 50 barova na svetu, prvo mesto je zauzeo londonski bar Dandelyan, dok se na čitavoj listi ne može naći ni jedan bara iz našeg okruženja.

Bar Dandelyan, smešten u sklopu luksuznog hotela Mondrian u Londonu, proglašen je najboljim barom na svetu u izboru World’s 50 Best Bars Academy. Ovaj kafić je uspeo da postigne ovakav rezultat zahvaljujući glavnom majstoru koktela. Ryan Chetiyawardana ovde pravi najkvalitetnije alkoholne i bezalkoholne koktele i pića, a uz popodnevni čaj možete naručiti i vrhunske sendviče kao i ostale fine grickalice.

Na listi 50 najboljih kafića prema izboru World’s 50 Best Bar Academy našlo se čak deset lokala iz Velike Britanije, kao i 10 barova iz Sjedinjenih Država.

Što se tiče Azije, najveći broj najboljih azijskih barova smešteno je u Singapuru, njih pet, a na listi se našao i kafić Central Station iz Bejruta u Libanonu. Na našu veliku žalost, na popisu nema ni jednog kafića iz okruženja, a prvi sledeći se nalaze u Arini i Parizu.

Lista sa 10 najbolje rangiranih barova:

  1. Dandelyan – London
  2. American Bar – London
  3. Manhattan – Singapur
  4. The NoMad – Njujork
  5. Connaught Bar – London
  6. Bar Termini – London
  7. The Clumsies – Atina
  8. Atlas – Singapur
  9. Dante – Njujork
  10. The Old Man – Hong Kong

Share.

Comments are closed.