Izabrana je nalepša destinacija na svetu u 2017. godini

0

Na osnovu glasanja koje je sproveo među čitaocima jedan popularan turistički magazin, izabrana je najlepša zemlja sveta za 2017. godinu. Kanada je možda i zasluženo prepustila tron Škotskoj.

Najlepša zemlja na svetu Škotska

Među mnogobrojnim anketiranim čitaocima magazina i vodiča Raf gajd (Rough Guide) napravljen je uži izbor zemalja koje pretenduju da budu najlepše, i to zasluženo. Počevši od Vijetnama, čije su autentične kamenite formacije u moru i nepregledne peščane plaže bile dovoljne za 20. mesto, preko egzotičnih destinacija Indije i Indonezije koje su svojim lepotom nadmašile Vijetnam, do Perua i Meksika na zapadu, top lista najlepših destinacija ulazila je u zonu ozbiljne konkurencije.

Najlepša zemlja na svetu Škotska

Ova anketa je dosta toga pokazala, ne samo što je sprovedena u svrhu izjašnjavanja o najboljoj destinaciji, anketa je nedvosmisleno pokazala koji su današnji trendovi i kako danas razmišljaju turisti. Na osnovu plasmana Finske i Norveške, moglo se zaključiti da divlja priroda ili prizori od kojih zastaje dah više neće biti dovoljni za visoko pozicioniranje na ovoj listi, kao ni predivni primorski gradovi Hrvatske. Čak se ni Irski tradicionalni folklor više ne ističe, niti su dovoljne ljubičaste krave i magični Alpi Švajcarske. Pa šta je to što Škotsku izdvaja, šta to ona ima a ostale zemlje nemaju?  Pa, gotovo sve nabrojano.

Najlepša zemlja na svetu Škotska

Škotska je zemlja neslućene prirodne lepote, gordih srednjevekovnih zamkova i oštre klime. Zemlja vode i kamena, kiltova i viskija, misteriozna i nestvarna. Iako nije naročito velika, Škotska je bogata zemlja, poseduje veliko nebo, bezbroj usamljenih pejzaža i gostoprimljive ljude uvek spremne da se pokažu kao dobri domaćini.  To je zemlja koja osvaja na prvu.

Share.

Comments are closed.