Izložba fotografije – “Priroda Srbije”

0

U periodu od 27. maja do 6. juna Čačak će biti domaćin izložbe fotografija na kojima su, za buduća pokolenja, ovekovečene prirodne lepote Srbije.

Svi ljubitelji prirode pozvani su da prisustvom uveličaju svečanost povodom otvaranja, koje je u Domu kulture Čačak zakazano za 27. maj u 19 časova. Iz Čačka se izložba seli u Prijepolje, a nakon toga, fotografije skrivenih i mnogima nepristupačnih lepota naše zemlje biće prikazane u više od 20 gradova.

Tokom 2014. godine na adresu Zavoda za zaštitu prirode Srbije pristiglo je više od 5.000 fotografija povodom stalnog foto konkursa – “Priroda Srbije”, koji je pokrenut sa ciljem da se promoviše zaštita prirodnih dobara i probudi svest o vrednostima, koje moramo sačuvati za potomstva.

Eminentni žiri dodelio je nagrade i odabrao 83 fotografije, od kojih će biti sačinjen jedinstveni katalog, a svi posetioci imaće čast da u njima uživaju na izložbi.

Sa ciljem da svoj kraj predstave u što boljem svetlu, akciju su podržale mnogobrojne lokalne turističke organizacije, opštinske uprave i upravljači prirodnih dobara. Kako bi konkurs okupio što više fotografa, Foto savez Srbije takođe je pružio bezrezervnu podršku.

Share.

Comments are closed.