Izmene Zakona o turizmu

0

Predlog izmena i dopuna Zakona o turizmu u narednom periodu biće poslat na razmatranje ministarstvima i relevantnim državnim institucijama, kao i Kancelariji za evropske integracije, kako bi se videlo da li je usklađen sa regulativom EU, najavili su danas predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomnunkacija na sastanku sa predstavnicima Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije.

Radnoj grupi, koja je radila na izmenama tog zakonskog predloga, dostavljeno je više od 40 predloga i sve što je bilo moguće uvršteno je u novi zakonski predlog, izjavila je pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo.

Državna sekretarka u Ministarstvu turizma Lukrecija Đeri istakla je da ovaj zakonski predlog donosi novinu po pitanju dužine staža za postavljanje direktora turističkih agencija, tako će za direktore lokalnih turističkih agencija biti potrebno radno idskustvo od najmanje četiri godine, od čega dve na rukovodećim mestima, dok će direktori turističkih organizacija Srbije i Vojvodine morati da imaju najmanje sedam godina radnog staža.

Prema njenim rečima, turistički vodiči moraće ubuduće da budu srpski državljani, sa završenom srednjom školom, moći će da obavljaju tu delatnost kao preduzetnici, a ukoliko budu postavljeni za direktore u turističkim ahgencijama moraće da imaju najmanje visoku stručnu spremu.

Ovaj zakonski predlog, posle pribavljanja mišljenja ministarstava i institucija, biće poslat na usvajanje vladi, a potom i Skupštini Srbije.

Share.

Comments are closed.