Iznajmite privatno ostrvo za manje od 200 evra

0

Na ostrvu se nalazi jedna malena kuća, u kojoj nema ni vode ni struje. Jedini vid napajanja predstavlja postavljeni solarni panel, koji uspe da za dan napravi taman toliko struje koliko je potrebno se napuni jedan telefon. Ovo ostrvo služi za sistemski restart posetioca.

Kako bi se zaista pobeglo od svakodnevnog života, stresa i briga, treba naći mesto bez signala, struje, interneta i bilo čega modernog.  Jedno malo ostrvo u Norveškoj nudi baš to, sistemski restart organizma, i odmor koji niko i ništa neće moći da pokvari.

Iznajmite privatno ostrvo za manje od 200 evra

Jedna kućica na ostrvu Båtholme,  u arhipelagu Hvaler na jugozapadu Norveške, nudi savršen odmor ako vam je dosta svega. To je u stvari jedna omanja koliba, napravljena je od drveta, a nalazi se na ostrvu površine 10.000 metara kvadratnih, što je u stvari jedan hektar. Namenjena je za odmor gostiju, kapacitet kućice je maksimalno 5 ljudi odjednom, a ostrvce se nalazi u opštini koja ima najviše sunčanih dana u Norveškoj.

U kući nema vode, nema ni struje, pa vlasnici preporučuju dobru knjigu kao zanimaciju i terapiju od gužve. Postoje i brojne društvene igre, pa je zabava manje-više osigurana.

Sve što je neophodno, uključujući i vodu za piće, nabavlja se u  lokalnoj prodavnici, a postoji  i brod za obilazak arhipelaga. Za ovakav luksuz i privilegiju uživanja na privatnom ostrvu treba izdvojiti oko 200 evra po osobi i noćenju, u zavisnosti u kom dobu godine dolazite na odmor, a kako izgleda priroda i arhipelag, pogledajte video.

Share.

Comments are closed.