Jela kuvara sa mišelinovim zvezdicama na Air France dugolinijskim letovima

0

Air France pomera granice gastronomije u oblacima!

Avio-kompanija Air France, kao dostojni ambasador francuske kuhinje u oblacima, sklopila je dogovor sa šestoro renomiranih svetskih kuvara nagrađivanih Mišelinovim zvezdicama. U 2018. godini ova avio-kompanija svim svojim putnicima na dugolinijskim letovima nudi gastronomsko iskustvo dostojno najboljih restorana.

Jela kuvara sa mišelinovim zvezdicama na Air France dugolinijskim letovima

Putnici La Première i biznis klase će imati mogućnost da biraju “A La Carte” jela i menije koje su sastavili kuvari sa Mišelinovim zvezdicama, među kojima se nalaze Joël Robuchon, kulinarski genije sa najviše Mišelinovih zvezdica na svetu, legendarni francuski kuvar  Régis Marcon, i drugi šefovi najpoznatijih restorana. Pride, meniji se prilagođavaju i destinaciji, pa će tako, između ostalog, na letovima iz Seula raditi korejski šef Youn-Young Kim, dok će na polascima sa Kariba i Francuske Gvajane, poznata kulinarska zvezda Babette de Rozières pripremati klasike kreolske kuhinje. Na svim dugolinijskim letovima koji kreću iz Pariza, Air France svim putnicima u  La Première i biznis klasi nudi besplatan izbor  A la Carte jela: “Tajlandska kuhinja”, “Kineska tradicionalna kuhinja”, “Ukusi Indije”, “Ukusi Japana”, “Kojerjske delicije” i “Korpa morskih plodova”.

Jela kuvara sa mišelinovim zvezdicama na Air France dugolinijskim letovima

Air France je pripremio gastronomsko iznenađenje i za putnike ekonomske klase. U premijum ekonomskoj i ekonomskoj klasi, kao alternativa standardnom meniju u avionima, Air France će svim putnicima od 1. aprila ponuditi raznovrsne A la Carte menije:  „Le Marché de Jean Imbert” meni koji je kreirao pobednik francuskog TV šoua Najbolji kuvar 2012, “Une Sélection Lenôtre”, “Tradicionalan meni”, “Okeanski meni”, “Italijanski meni” i “Moj zabavni meni”. Putnici mogu da bukiraju A la Carte” jelo ili  “A la carte” meni po svom izboru najkasnije 24 sata pre poletanja. Da biste to učinili potrebno je da uđete u vašu rezervaciju u odeljak “View / Modify your bookings” ili nazovete call centar ili Air France prodajno mesto.

Jela kuvara sa mišelinovim zvezdicama na Air France dugolinijskim letovima

Air France-KLM

Osnovne delatnosti Air France-KLM, jednog on najvećih avio-prevoznika na svetu, su prevoz putnika i robe, poslovni transport i održavanje vazduhoplova. Air France-KLM je vodeća grupa kada je u pitanju međunarodni saobraćaj iz Evrope. Zahvaljujući svojim brendovima Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Joon, Transavia i HOP! Air France, grupa je 2017. svojim putnicima nudila putnu mrežu od 328 destinacija u 118 država. Sa flotom od 534 operativnih vazduhoplova i prevezenih 93,4 miliona putnika u 2016, Air France-KLM dnevno izvede do 2300 letova, uglavnom iz svojih habova – aerodroma Šarl do Gol u Parizu i Amsterdam-Schiphol.

Sa 27 miliona članova, Air France-ov program za putnike koji često lete Flying Blue je jedan od najuspešnijih u Evropi. Air France-KLM, zajedno sa partnerima Delta Air Lines and Alitalia, čini najveće transatlantsko partnerstvo sa preko 270 letova dnevno. Air France-KLM je takođe i član SkyTeam avio-alijanse, u kojoj se nalazi  20 avio-kompanija koje putnicima zajedno nude pristup globalnoj mreži od preko 16,600 letova dnevno na više od 1,070 destinacija u 177 država.

Share.

Comments are closed.