Bečka jesen, predlog kako da kratke jesenje dane učinite zanimljivim

0

U Beču postoji puno mogućnosti kako da provedete slobodno vreme i kada vremenske prilike nisu pogodne za šetnje, a dosadni tmurni dani prete da vas uspavaju. Od sportskih aktivnosti zgodnih za individualce i porodice, preko zanimljivih pustolovina do kulturnih zbivanja i dobrih vinskih restorana i pivnica, Beč je grad u kome treba provesti sva godišnja doba, pa čak i monotonu jesen.

Kuglanje

Kuglanje je već standardno dobra zabava kada je hladno doba godine, naročito u društvu. Ovaj sport godine ne broji, a atmosfera zabavlja i opušta. Kuglanje možete pronaći u Plus Bowling Center u 17. becirku. Radno vreme je od 17.00 do 22.00 časova preko nedelje, a vikendom se do 02.00 noću.

Penjanje i planinarenje u zatvorenom

Hallenklettern je dobra rekreacija kada je napolju hladno i oblačno, međutim, visoki zidovi traže dobru kondiciju i mišiće, ali je zaista najbolja strana ovog sporta to što u njemu mogu učestvovati i stariji i mlađi, bez obzira na pol. Ove aktivnostise mogu naći u Edelweiss Center koji se nalazi u centru grada, ulica Walfischgasse u 1. becirku.

Laseri i naučna fantastika

Ova vrsta zabave je posebno namenjena za porodice ili grupe prijatelja, a osnovna igra traje 15 minuta. Pre početka takmičari dobiju uputstva i opremu, dok su laseri potpuno bezopasni. Igra počinje uzbudljivim putem po misterioznom zabavnom parku Lazer Fun koji liči na lavirint i u kom su na sve strane prepreke i različiti izvori svetla. Cilj je sakupiti što više poena, a ne biti pogođen, odnosno označen laserom.

Ronjenje za sve

U Ronilačkom centru Beč nude se kratki kursevi i obuka, nakon čega posetioci mogu zaroniti i isprobati svoje veštine u vodi. Kursevi za odrasle se održavaju vikendom i traju jednu ili tri nedelje. Treninzi i kursevi se obavljaju u hali u 2. Becirku, dok se teorija uči u centru u 21. becirku u Anton-Böck-Gasse.

Vožnja kartinga

Daytona-hala u Langezersdorfu poseduje pod krovom 720 metara staze za vožnju, kao i brojna vozila u kome će svi ljubitelji adrenalina uživati. Vožnje traju po 10 minuta, a moguće je učešće i dece, ali uz obaveznu pratnju roditelja.

Paintball

Za ovaj sport se radnim danima mogu prijaviti samo grupe sa minimum 8 osoba, vikendom to nije pravilo. Igra se napolju, na Paintball Dream Fields, a ako je vreme loše, u Western- City-u. Jedna igra košta 29 eura i uključuje uputstvo, opremu i 200 komada municije.

Bečki akvarijum, Haus des Meeres

U najvećem akvarijumu u Beču „Haus des Meeres“ provedite uzbudljiv jesenji dan sa porodicom ili prijateljima u društvu od preko 6.000 životinja koje žive na površini od preko 3.500 metara kvadratnih.

Šetnja po Beču

Kada lišće počne da se žuti i crveni, nema ničeg lepšeg od duge šetnje po svežem vazduhu, koji je u Beču u većini slučajeva čist. Ovde možete naći nekoliko predela koji su posebno atraktivni i vode kroz najepše pejzaže po gradu i oko njega.

Steinhofgründe park

Park Steinhofgrunde se prostire na 42 hektara između 14. i 16. becirka. Ovde možete videti svetleću kupolu jedne od najlepših građevina, crkvu slavnog arhitekte Otta Wagnera. Pogled je odličan, i ovde se uživa u pikniku na travi. Brdašca i putevi su odlični za ljubitelje brzog hodanja, a brojne staze šetače vode između livada i šumica.

Centralno groblje

Centralno groblje se prostire na 2,5 kvadratna kilometra, i spada u najveća evropska groblja.  Sa delovima koji su pod šumom, to je posebno primamljiva lokacija za šetnju. Ovde možete prošetati u miru i otkriti mnoge istorijske i arhitektonske znamenitosti.

Heurigen

Kao što se Beograd ne može zamisliti bez Skadarlije, tako se Beč se ne može zamisliti bez Heurigena. Najveći broj tradicionalnih kafana sa velikim baštama smešten je na brežuljcima iznad grada, sa pogledom na vinograde ili na panoramu Beča. Osim toga, Beč je grad koji je na svetsku kartu stavio danas već poznata jela poput bečke šnicle, štrudle od jabuka ili Zaher torte, u njemu su odlična rebarca i kobasice, a pije se svakako odlično pivo.

Beč je odlična destinacija, uživajte u njemu, uživajte u jeseni. Dovoljno je da pokazete inicijativu, za ostalo je zadužen ovaj divni grad.

Share.

Comments are closed.