Kako da vaš kafić privuče više gostiju od konkurencije

0

Vaš objekat konačno izgleda kako ste želeli, ponuda je pristojna, a atmosfera dobra. Ipak, kako biste vi bili zadovoljni, ali i učinili da gostiju bude sve više, posebno stalnih, treba učiniti nekoliko dobrih poteza.

Dajemo vam tri saveta kako da bolje poslujete, ali i budete uspešniji u odnosu na konkurenciju:

1. Happy hour – Na nedeljnom ili mesečnom nivou organizujte promocije, ali i događaje za redovne mušterije ili one koje planirate već duže vreme da pridobijete. Snizite cenu skupih pića i uz po poslužite i nešto za gricnuti. Događaje organizujte ciljano, za poslovnu ekipu nakon radnog vremena, vikendima pre ručka i slično. Dobar efekat imaju i vaučeri i kuponi koji će vašeg gosta opet vratiti u vaš kafić. Takođe, goste će privući i zabava poput, takmičenja u bilijaru ili karaoka.

2. Što veći izbor ponude – Nemojte se čvrsto držati samo karte uobičajenih bezalkoholnih ili alkoholnih pića. Gost će uvek želeti da proba nešto novo i nešto što se razlikuje. Zato, potrudite se da u ponudi imate koktele, specijalne kafe, frapee, smutije i slične napitke.

3. Zalihe su bitne – Jako je bitno da znate koji proizvodi su najprodavaniji i u kojim trenucima u lokalu imate najviše posla, a onda svoje zalihe uskladite sa tim. Veoma je neprijatno i uvek bude veliki minus ako usred velike gužve ostanete bez najprodavanijeg napitka. Vodite računa i o dodacima pićima, poput voća ili maslina, jer se i oni moraju naći u zalihama.
Ako planirate promene kada je u pitanju ponuda, imajte probnu fazu, kako biste saznali koliko je popularnost tih proizvoda. Takođe, pratite trendove i ono što nudi vaša konkurencija.

Share.

Comments are closed.