Kako odabrati idealnu uniformu za zaposlene?

0

Svaki ugostitelj ima za cilj da ostavi dobar utisak na svog gosta. Počev od svoje ponude, preko usluge, pa sve do najsitnijih detalja. Jedna od stvari o kojoj svaki dobar vlasnik razmišlja jeste i izgled njegovih zaposlenih, tačnije, radna uniforma, koja predstavlja važan elemenat u oceni svakog ugostiteljskog objekta.

Treba voditi računa, pa zaposlene odevati u modele koje se izgledom i bojama uklapaju u arhitekturu i dizajn ugostiteljskog objekta. Ako volite tradiciju i okrećete se jednom recimo savremenom konceptu etno dizajna, sve treba da odiše tradicijom, uključujući i radne uniforme koje treba da se uklope u ambijent.

U samom razvoju, odnosno kreiranju radnih uniformi, poštuju se dva osnovna principa, a to su: kvalitet i dizajn, koji idu u skladu sa postojećim trendovima. Međutim, osim izgleda, najvažnija stvar prilikom izbora uniformi je i njihov komfor i funkcionalnost.

Proizvođači napominju da su za radnu uniformu u ugostiteljstvu najbolje rešenje mešani materijali, zbog jednostavnijeg održavanja, ali i njihove otpornosti na gužvanje. Najčešće se kombinuju pamuk i poliester, koji se oplemenjuju elastinom, a to su pre svega kvalitetne i udobne tkanine sa postojanim bojama.

Ugostiteljstvo.com

Share.

Comments are closed.