Kako treba da izgleda pravo i savršeno pivo?

0

Britanska pivara St. Austell je sprovela istraživanje kako bi, bar u teoriji, trebalo da izgleda savršeno pivo. Za početak, pravo pivo ima penu od 9 milimetara i odlično je subotom oko pola šest popodne.

Pivara St. Austell je došla je na ideju da sprovede veliko istraživanje, po svim naučnim standardima i pravilima, kako bi utvrdila koliki je uticaj čase na sam užitak ispijanja piva, i koji su to prateći elementi koji mogu poboljšati ili pokvariti ugođaj ispijanja piva.

Rezultati su sledeći: 65% veruje da je ukus piva intenzivniji ako postoji pored neka hrana koja može da se jede uz pivo, po mogućstvu kikiriki ili čips u pabovima, kari i nešto sa mesom u restoranima. Naravno, pena treba da je visoka 9 milimetara, a pivo posluženo u subotnje popodne.

38% ispitanika je dalo pozitivan odgovor na to da je ukus direktno zavisio od pravog društva, a za 43% je veoma važno da budu u dobrim odnosima sa šankerom, dok je 16% njih je istaklo da je od krucijalne važnosti da šanker zna njihovo ime. Ono što je možda i najznačajnije, 62% ispitanika je odgovorilo da im je ukus bitniji od cene i da je važno da pivo bude proizvedeno u Britaniji.

Sudeći po ovim rezultatima, naći pravo pivo i nije neki naročit problem, samo da treba da okupite društvo, naučite konobare i šankere kako se zovete, i da ponesete nešto za grickanje…

Share.

Comments are closed.