KGASTRO FESTIVAL na Šumadija sajmu

0

Od 16. do 18. oktobra 2014. na Šumadija sajmu u Kragujevcu biće održan drugi KGASTRO FESTIVAL. Ova gastronomska manifestacija značajno utiče na razvoj kulinarske profesije u Srbiji, a centralni događaj festivala biće 2. juniorski internacionalni kulinarski kup, tokom kojeg će se boriti takmičari iz više od 25 zemalja za titule najbolji kuvar festivala najbolji tim festivala. Mladi kuvari će prezentovati svoje kulinarske veštine na najsavremenijim Metroovim kuhinjama, a ocenjivaće ih internacionalne sudije sertifikovane od strane WACS-a (Svetske asocijacije šefova kuvara).

Podršku i prisustvo festivalu potvrdili su relevantna kulinarska udruženja  – World Master Chef Society – London, Master Chef Serbia Association, Serbian Junior Chefs Club, Lady Chefs Club Serbia… Manifestaciju je podržao i NJ.K.V. prestolonaslednik Aleksandar.

Za predstavnike prehrambene industrije i turizma biće organizovan KGastro Business Expo na kojem će izlagati poznati brendovi HoReCa sektora Srbije i regiona.

Poslednjeg dana festivala biće organizovana velika humanitarna akcija Kuvari za bebe.

Događaj organizuju Šumadija sajam, Gastro magazin i Serbian Junior Chefs Club u saradnji sa Lady Chefs Club-om, Asocijacijom Master Chef Serbia uz pokroviteljstvo Grada Kragujevca i podršku Ministarstva za trgovinu, telekomunikacije i turizam.

 

 

Share.

Comments are closed.