Kineski turisti u Srbiji – očekivanja, želje i mogućnosti, saradnja Kine i Srbije

0

Opština Stari grad i Institut Konfucije 15. juna organizuju tribinu „Kineski turisti u Srbiji – očekivanja, želje i mogućnosti” koja će se održati u svečanoj sali zgrade opštine.

Institut Konfucije, neprofitabilna obrazovna institucija,  je u partnerstvu sa Opštinom Stari grad organizovala tribinu na kojoj će se unaprediti saradnja između ove dve zemlje, u cilju izgradnje multikulturnog i harmoničnog sveta. Institut Konfucije bavi podučavanjem kineskog jezika, kulturno-obrazovnim razmenama i saradnjom NR Kine i drugih zemalja, a povod za „Kineski turisti u Srbiji – očekivanja, želje i mogućnosti” tribinu jeste velika populanost Srbije kao destinacije kod kineskog naroda.

Ovaj skup počeinje u 18 časova, a na tribini će govoriti Jang Čunmin, stručnjak za privrednu i poslovnu saradnju NR Kine sa zemljama Jugoistočne Evrope. On danas radi kao viši savetnik kompanije NUCTECH za Evropu, a predavanje će održati na srpskom jeziku.

Ovo je samo prva u nizu tribina koju će Gradska opština Stari grad realizovati u narednom periodu na slične teme, u cilju unapređivanja ukupne privredne i turističke ponude Starog grada i Beograda, i predstavljanja svih turističkih potencijala i sadržaja.

 

Share.

Comments are closed.