KLM uvodi proširenu realnost u avio-industriju

0

Holandska avio-kompanija KLM, deo Air France-KLM grupe,  nastavlja da bude lider u uvođenju novih tehnologija u svet avio-industrije. Od danas, 7. septembra, svi putnici koji imaju telefone sa kamerama  moći će lako da provere da li je njihov ručni prtljag prave veličine.

Proširena realnost je termin koji opisuje viđenje sveta dopunjeno kompjuterski generisanim tekstom, zvukom ili slikom. KLM je odlučio da iskoristi upravo ovu tehnologiju kako bi svojim putnicima olakšao da provere da li je njihov ručni prtljag odgovarajuće veličine. Kada pogledate kroz vašu kameru, KLM-ova aplikacija za proveru veličine prtljaga će vam prikazati jedan providan kofer adekvatne veličine i sve što treba da uradite jeste da stavite svoju torbu pored i proverite da li se uklapa u dimenzije. Provera ručnog prtljaga je deo KLM-ove aplikacije za iOS korisnike i koristi Apple-ovu tehnologiju proširene stvarnosti.

KLM – predvodnik u upotrebi proširene realnosti u avio-industriji

„Upotrebom proširene stvarnosti KLM je napravio veliki korak u razvoju digitalnih usluga u avio-industriji.  Zahvaljujući proširenoj stvarnosti naši putnici sada mogu u nekoliko sekundi da provere da li je njihov prtljag adekvatne veličine. Time smo pokazali da su nam putnici na prvom mestu. Nastavićemo da budemo pioniri u upotrebi tehnoloških inovacija kako bismo našim putnicima obezbedili prvoklasnu uslugu“, rekao je Peter Greneveld, stariji potpredsednik digitalnog sektora u Air France – KLM.

KLM aplikacija je preuzeta više miliona putaKLM uvodi proširenu realnost u avio-industriju

KLM aplikacija je do sada preuzeta više miliona puta i ima više od 100.000 aktivnih korisnika svakog dana. Najmanje 70% korisnika su prijavljeni non-stop i aplikaciju koriste nekoliko puta mesečno. Sama aplikacija je dizajnirana tako  da unapređuje komfor putnika pre, tokom i nakon putovanja.

Provera ručnog prtljaga putem proširene realnosti dodata je postojećim funkcijama KLM aplikacije, koje uključuju najnovije informacije o letu, rezervaciju leta, proveru letova putem interneta, onlajn preuzimanje i štampanje rezervacija ili bukiranje određenih mesta. Najnoviji deo KLM aplikacije je “Mapa aerodroma”, usluga koja će omogućiti putnicima da se lako snađu na 24 različita aerodroma.
Još jedna od mogućnosti aplikacije je i da vam aktivira digitalni kupon za obrok ukoliko se Vaš let sa aerodroma Šipol u Amsterdamu odlaže.

KLM Houses aplikacija

Koristeći najsavremenija dostignuća, pre svega mogućnosti proširene realnosti, preko KLM aplikacije putnici mogu videti i prikaz aviona Dreamliner u 360-stepeni.  A preko aplikacije KLM Houses možete leteti „u realnosti“ različitim Fokker-ovim modelima aviona. Sve što je potrebno, jeste da kliknete na ikonu plavog aviona.

KLM aplikaciju za IOS platformu možete preuzeti na ovoj stranici a za  Android na sledećoj stranici.

Aplikacija KLM Houses može se naći na ovoj internet stranici.

KLM – lider u uvođenju onlajn usluga u avio-sektor

KLM već ima 25 miliona obožavalaca i pratilaca na društvenim mrežama, preko 300 zaposlenih koji se bave samo socijalnim mrežama, non-stop korisnički servis na devet jezika i uslugu pametnog asistenta koja je bazirana na veštačkoj inteligenciji i navođena glasovnim komandama. Takođe je prva avio-kompanija koja je putnicima ponudila mogućnost da dobiju dokumenta o letu i ispravke statusa preko WhatsApp-a, Messenger-a i Twitter-a.

Share.

Comments are closed.