Kokteli i dronovi, savršeno nepotreban način za služenje koktela

0

Dok čekate da barmen napravi vaš koktel, imate par minuta vremena da se smestite, popričate sa nekim, predahnete. To je bila stara dobra praksa, kao kauč kod psihijatra, vreme samo za vas, a šta je dobro, ne treba kvariti. Međutim, služenje koktela je dobilo neočekivani obrt, od sada koktel stiže iz vazduha.

Michael Cirino, umetnik, kuvar i performer, došao je na ideju da promeni pravila igre. Čekanje za šankom ili stolom da barmen napravi vaše piće je tako passe. U restoranu A Razor/A Shiny Knife u Njujorku, moderno je srelo tradicionalno, pa je nastala prava pometnja.

Kreativnost ovog umetnika-kuvara-performera ogleda se u narativnom pripovedanju kroz različita iskustva i multimediju, i njegovi pristupi ugostiteljstvu su do sada neviđeni. Tako na primer, organizovao je jedan elegantan obrok nedeljnog poslepodneva u metrou, u vozu u Bruklinu, u nameri da osveži dosadno putovanje novim iskustvima.

Kao korak dalje, od sada možete naručiti vaš omiljen koktel koji će vam poslužiti dron. Kako navodi autor ove ideje, dronovi umeju da budu uzbudljivi, i ljudi vole da se igraju njima, pa je sasvim logično da jednog dana uzmu učešće i u ugostiteljstvu. Osim toga, mogu biti provokativni, pa se sa nestrpljenjem očekuje reakcija gostiju.

On je pažljivo i dugo radio na tehologiji i načinu serviranja dronom, kako bi svi bezbednosni aspekti bili ispoštovani, kako bi gosti bili sigurni od letelice. U tome je delimično i uspeo, pa je razvio prvi automatiovani sistem posluživanja pića vazduhom, gde dron kreće sa određenog mesta i sleće tamo gde je programiran, a uz sve to, on može i da vam promeša piće. Zgodno.

Ugostiteljstvo je grana koja napreduje, i ne treba je sputavati i ispravljati. Ako su dronovi sledeći korak, neka bude, vreme će pokazati da li je to samo trenutno aktuelno ili je zaista budućnost.

Share.

Comments are closed.