Kompleks Luštica Bay dobija prvi hotel – “Chedi”

0

Kompanija Luštica Development AD Tivat dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela – Chedi Luštica Bay Crna Gora i već počela intenzivnu izgradnju luksuznog objekta sa pet zvezdica koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

Chedi je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru turističkog grada Luštica Bay, vrednog 1,1 milijardu evra. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata tivatskog dela poluostrva Luštica.

Hotel će biti smešten na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana (uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom), barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sledeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona.

Projektom Luštica Bay se predviđa izgradnja sedam hotela, dve marine, više od 1.000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Izvor: Portal Analitika

Share.

Comments are closed.