Kompleks Luštica Bay, jedinstven grad na Jadranu, dobio prvog stanovnika

0

Novi blok zgrada u kompleksu Luštica Bay, na tivatskom delu poluostrva Luštica – Lavanda, završen je i dobio je prvog stanovnika. Za Evu Luštenberger iz Švajcarske, Crna Gora i Luštica Bay su fantastično mesto za život u prekrasnoj prirodi, u blizini mora i gradova sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem.

Projekat Luštica Bay ima viziju da preraste u jedinstveni novi grad na obali Jadrana, svojevrsnu održivu kosmopolitsku zajednicu otvorenog tipa, a gradi se u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na 6,9 miliona kvadratnih metara. Stanovnici novog grada u Crnoj Gori dolaze iz više od 30 svetskih država.

Blok Lavanda ima osam zgrada sa 45 apartmanskih jedinica, čija gradnja je počela u oktobru 2015. godine. U isto vreme počela je izgradnja bloka Ruzmarin u kome su u toku završni radovi. Očekuje se da oba bloka budu predata vlasnicima do polovine 2017. godine.

U Luštici Bay, smeštenoj na istorijskom raskršću između Boke Kotorske i Budvanske rivijere, prvi građevinski radovi počeli su pre četiri godine. Projekat vredan 1,1 mlrd EUR, obuhvata 690 hektara površine bogate zelenilom, sa otvorenim pogledom na Jadran, crnogorske planine i tivatski zaliv.

Luštica Bay je planirana da ponudi sedam hotela, dve marine, golf teren sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stambenih jedinica, 500 gradskih kuća, luksuzne vile na brdu i ostale sadržaje neophodne za funkcionisanje grada.

Najniža cena stambenih objekata u Luštica Bay kompleksu iznosi 235 hiljada evra koliko košta studio apartman.

Izvor: eKapija

Share.

Comments are closed.