Končalovski i Mihalkov – ruska konkurencija Mekdonaldsu

0

 Ruski reditelji, braća Andrej Končalovski i Nikita Mihalkov, nameravaju da u Rusiji otvore lanac restorana “Jedimo kod kuće”, kojim bi, prema pisanju moskovskog dnevnika “Komersant”, trebalo da konkurišu američkom Mekdonaldsu.

Braća traže od države da pomogne u stvaranju nacionalnog lanca brze hrane, koji bi bio alternativa zapadnim lancima fast fuda.

Ruski predsednik Vladimir Putin već je naložio vladi da razmotri predlog braće-reditelja.

Končalovski i Mihalkov su u pismu od 16. marta, u koje je Komersant imao uvid, zamolili predsednika Putina da podrži stvaranje nacionalnog lanca kafe-restorana pod brendom “Jedimo kod kuće!”. Taj brend je u vlasništvu supruge Končalovskog, glumice i TV voditeljke Julije Visocke, koju predlažu da bude i lice novog lanca.

– Cilj tog projekta je da se promoviše zamena uvoza i stvori alternativa zapadnim lancima fast fuda – objašnjavaju autori svoju ideju.

Pokretanje projekta zahteva investiciju od 971,8 miliona rubalja (16,47 miliona evra), koji bi mogli da se vrate za 4,8 godine, navodi se u pismu reditelja.

Restorani “Jedimo kod kuće!” bi, prema predlogu, bili u formatu malih radnji, u kombinaciji s kafićem. Priprema hrane bi se obavljala u regionalnim fabrikama-kuhinjama, a jelovnik bi se od 30 do 40 odsto sastojao od lokalnih proizvoda.

Share.

Comments are closed.