Ladoga votka, Faberžeovo ruho i carski luksuz

0

Kompanija Ladoga je plasirala na tržište premium votku  pakovanu u zlatnom jajetu, a prodaje se po ceni od 1600 evra, što je čini jednom od skupljih votki na tržištu.

Pakovanje je ukrašeno zlatom od 24 karata, i jaje je zapravo verodostojna replika Faberžeovog  jajeta, skupocenog remek-dela koje je zlatar Faberže izrađivao za rusku carsku porodicu krajem 19. i početkom 20. veka.

Ladoga votka, Faberžeovo ruho i carski luksuz

Kompanija  Ladoga svake godine proizvede oko 1200 ovakvih jaja u različitim bojama, a samo je deo ukrašen zlatom. Jaja bez zlata prodaju se po nešto pristupačnijoj ceni od oko 1000 evra, a jaja sadrže staklene boce sa Imperial votkom od 750 mililitara sa 40 % alkohola, kao i sa 4 čašice koje su napravljene od Murano stakla.

Votka se proizvodi se po recepturi staroj skoro 300 godina od ruske pšenice i žitarica, kao i od vode iz najvećeg slatkovodnog jezera u Europi, jezera Ladoga. Nakon destilacije votka se filtrira 12 puta.

Ladoga votka, Faberžeovo ruho i carski luksuz

Imperial votka u zlatnom Faberžeovom ruhu ipak nije najskuplja na svetu, najskuplja je Leona Verresa votka po imenu Billionaire Vodka iz 2015. godine, ukrašena sa 20 dijamanata, a prodaje se po ceni od 7,3 miliona američkih dolara.

Share.

Comments are closed.