Latte Art radionice pod vodstvom rodonačelnika i tvorca Luigija Lupija na sajmu Ukusa GASTexpo u Ljubljani 30.01. do 2.02. 2019

0

Kraj januara je već tradicionalno rezervisan za jedan od najvećih ugostiteljsko-turističkih sajmova koji se održava u susednoj Sloveniji, a namenjen je čitavom regionu. Sajam ukusa GASTexpo odlično je mesto za restoratere, ugostitelje, vlasnike cafe barova, picerija i poslatičarnica i svim onim koji se bave pripremom hrane, a na sajmu se mogu uputiti u nove trendove i najnovije tehnologije i sudelovati na brojnim stručnim prezentacijama i radionicama.

Ove godine sajam nudi jedinstvenu priliku da se isprati nastup Luigija Lupija, rodonačelnika i tvorca umetnosti Latte Arta, iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrejanim mlekom na kafi.

Latte Art radionice pod vodstvom rodonačelnika i tvorca Luigija Lupija na sajmu Ukusa GASTexpo u Ljubljani 30.01. do 2.02. 2019

U više od dvanaest godina održavanja GASTexpo je prerastao granice Slovenije te gravitira Hrvatskoj, ali i Italiji, Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj. Za sledeće izdanje nadgradio je stručni program radionica i takmičenja, uz izložbeni program koji uključuje područje gastronomije, pića, piva, kafe, poslastičarstva, pekarstva, ugostiteljsko-hotelske opreme, ICT opreme, sladoleda, alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i ostalog.

Preporučujemo da ne propustite brojne besplatne radionice sa zanimljivim i aktuelnim temama. Možete naučiti napraviti najbolju picu, u društvu svetskog prvaka u pripremi pice, sladoled pod stručnim okom najboljih svetski priznatih majstora Akademije sladoleda, koktele za svaku priliku sa najpoznatijim barmenima. U segmentu kafe akcenat će biti na praktičnim radionicama koje će voditi Luigi Lupi, tvorac Latte Arta i osnivač svetski priznate licence World Latte Art Grading System za umeće crtanja na kafi.

Latte Art radionice pod vodstvom rodonačelnika i tvorca Luigija Lupija na sajmu Ukusa GASTexpo u Ljubljani 30.01. do 2.02. 2019

Moto organizatora je „Videti, naučiti, probati” pa tako širok program profesionalnoj publici predstavlja najnovije trendove i smernice iz područja gastronomije. Svima onima koji uživaju u kuhinji posvećene su brojne prezentacije, degustacije i besplatne radionice. Osim radionica za pripremu piva, održaće se i radionice pripreme hleba, sladoleda i poslastica. Organizovana je i škola pice koju će voditi najbplji italijanski majstori uz dodelu diploma, a najbolji takmičar odlazi na svetsko prvenstvo. Tu su i poslastičarske radionice La Ganache koje će voditi Naser Gashi, osnivač francuske metode edukacije za poslastičare u Sloveniji. Gashi će kroz besplatne tečajeve pokazati izradu macaronsa, čokoladnog moussea i torta Fraiser. Uz bio veganske radionice tokom sajma se održava i niz međunarodnih takmičenja i to u izradi sladoleda, pice, u pripremi koktela, latte art challenge, a organizatori pozivaju i hrvatske predstavnike da se priključe.

Ne propustite stručni sajam u regiji Alpe Adria koji diktira trendove u ugostiteljstvu i hotelijerstvu svake godine.

Sajam se održava istovremeno sa sajmom NATOUR Alpe Adria, a očekuje se ukupno oko 15.000 posetioca. Više informacija o programu sajma i registraciji pronađite na zvaničnoj internet stranici.

 

 

 

Share.

Comments are closed.