Lepa Vida Thalasso Spa centar, zajednica mora i ljudi

0

U severnom delu Parka prirode Sečovlje Salina, otvoren je jedinstveni spa centar Lepa Vida Thalasso Spa na otvorenom.

Na slovenačkoj obali Jadrana, postoji jedan od najlepših parkova prirode i kulturnih dragulja Slovenije, Park prirode Sečovlje Salina. Na ovom mestu je tradicija proizvodnje soli postojala oduvek, i čovek je od pamtiveka u skladu sa prirodom koristio ovaj nephodan resurs, stvarajući pri tom jedinstven krajolik soli.

Lepa Vida Thalasso Spa centar, zajednica mora i ljudi

Talasoterapija

U Hotelu Lepa Vida Thalasso Spa se gostima nudi poseban doživljaj tradicionalne talasoterapije u neponovljivom pejzažu soli, u prirodnom okruženju, usred proizvodnje. Morska so i slaništa su osnovni i najvažniji faktori talasoterapije, pa se upotrebom morskih proizvoda, obala i morske klime u velikoj meri jača organizam i poboljšava ukupno zdravlje organizma.

Kako je more riznica svih ovih proizvoda, a hotel je smešten na poljima soli, on nudi darove koji uspostavljaju ravnotežu, daju energiju, neguje i regeneriše goste, gde oni mogu izabrati  različite tretmane.

Lepa Vida Thalasso Spa centar, zajednica mora i ljudi

Šta nudi spa centar?

Lepa Vida Thalasso Spa, pored svih pogodnosti koje nudi moderan i vrhunski spa centar, nudi i 4 osnovna tretmana talasoterapije. Talasoterapija je je zajedničko ime za sve oblike terapije u kojima se koriste blagodati mora.To su tretmani slanom morskom glinom, kupke u slanoj vodi, piling i masaža solju i ostale vreste relax masaža.

Tretman slanom glinom iz mora podrazumeva prekrivanje tela ovom plemenitom i fino granulisanom glinom, koja je puna mineral, i to je najbolji prirodni lek koji se koristi u lečenju kože, zglobova i reume.

Kupke u slanoj vodi, ili u majci svih voda, kako je lokalno nazivaju, zbog bogatog sadržaja joda, broma i magnezijuma, podstiče celokupno jačanje organizma, pri čemu ga umiruje i odmara. Kupka ubrzava cirkulacju i izlučuje toksine, i vraća mladalački izgled.

Pilig morskom solju je tretman gde se odstranjuje sloj mrtve kože, pa je celo telo finije, mekše i elastičnije. Ovaj tretman je preporučen uz svaki od ponuđenih, jer se utrljavanjem u kožu unosi više neophodnih sastojaka i minerala.

Klasične masaže su neizostavni deo spa centra, ljudski dodir je nezamenjiv. Tretmani služe za opuštanje i tela i uma, otklanjaju stres. Korisne su za jačanje mišića, ligamenata i tetiva, za relaksaciju i kao analgetik.

Lepa Vida Thalasso Spa centar, zajednica mora i ljudi

Ono što je jako važno, je činjenica da je spa centar na otvorenom, pa boravak mora biti rezervisan, i u velikoj meri zavisi od vremenskih uslova. Za sve informacije i rezervacije, posetite zvaničnu internet stranicu.

Share.

Comments are closed.