Let iz Pekinga za Beograd 15. septembra?

0

Prvi avion na liniji Peking – Beograd, preko Praga, bi trebalo da sleti u petak 15. septembra. Kineski prevoznik Hainan Airlines čeka dozvole za let od Praga do Beograda da bi počeo da prodaje karte.

Kineska aviokompanija planira da spaja glavne gradove Srbije i Kine dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Let sa oznakom HU7937 na beogradski aerodrom sleteće u 9.20, a posle nepuna dva sata krenuće nazad. Prema zahtevu koji je kineski prevoznik podneo kineskom direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, do Beograda će leteti erbas A330-200/-300. U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi. Ovaj tip aviona i sada povezuje Peking sa Pragom. Kineska aviokompanija je, međutim, ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti vine i boing 787 drimlajner. Hainan Airlines ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi treću liniju nedeljno na relaciji Peking – Beograd, preko Praga.

Srbija već neko vreme iščekuje direktnu vezu sa kineskom prestonicom, pa bi let preko Praga trebalo da bude prelazno rešenje. Ova kompanija do češkog glavnog grada leti nešto više od 10 sati, dok će im do Beograda biti potrebno još oko dva sata.

Share.

Comments are closed.