Letnji turistički program u Beogradu

0

Turistička organizacija Beograda poziva građane i goste našeg grada da još ovog vidkenda uživaju u letnjim turističkim programima:

SUBOTA, 9. SEPTEMBAR, TOPČIDERSKI PARK

Letnji turistički program u Beogradu

Letnji turistički program u Beogradu

Ove subote uživajte u hladu najstarijeg parka u Beogradu, u kulturno zabavnom program „POD KROŠNjAMA TOPČIDERSKOG PLATANA“ koji je pripremila Turistička organizacija Beograda.

Kostimirani glumci u ulogama značajnih ličnosti iz 19. veka prikazaće način života srpskog društva iz tog perioda i podsetiti da je na ovom mestu stvarana istorija Srbije i Beograda.

Svoju životu priču i priče Beograda iz tog perioda ispričaće glumac Milan Milosavljević u liku kneza Miloša i Nataša Popovska u ulozi kneginje Ljubice, uz starogradsku muziku i splet građanskih igara. Jelena Mit pevaće starogradske pesme, dok će Umetnički centar „Talija” izvesti splet građanskih igara.

Program traje od 12.30 do 14.30 časova. Ulaz je besplatan.

Letnji turistički program u Beogradu

Letnji turistički program u Beogradu

„MUZIČKI PROGRAM NA CVETNOM TRGU“

SUBOTA, 9. SEPTEMBAR, 20-21.30 ČASOVA

Ove subote na Cvetnom trgu posetioci će uživati u mini koncertu pod nazivom „Mućkalica“. Nastupiće Zoran Anić na
klasičnoj gitari, Nenad Ljubenović na klasičnoj harminici, u okviru mini koncerta pod nazivom „Mućkalica“. Duo je koncertno veoma aktivan. Nastupali su širom Evrope i ostvarili značajne saradnje sa drugim umetnicima.Na samom početku svog koncertnog delovanja, a kao već svetski afirmisani umetnici, pripala im je čast da otvore World Expo u
Milanu 2015. godine. Duo je izdao i CD pod istim nazivom MUSHKALICA:

Ovim koncertom Turistička organizacija Beograda završava rad na svakog vikenda organizovanom programu na lokaciji Cvetni Trg. Konstatujemo da je ovaj kulturno zabavni program za vreme celokupne letnje sezone posetilo nekoliko desetina hiljada Beograđana i turista koji su bili u našem gradu, a sve sa ciljem afirmacije novih ambijentalnih celina, a u najširem smisla i celokupne turističke ponude Grada Beograda.

BEOGRADSKI NOĆNI MARKET

PIJACA BLOK 44
PETAK, 8. SEPTEMBAR, 19 ČASOVA

Gradske pijace i „Redesign“ d.o.o. nakon dugog i toplog leta, organizuju najvreliju atmosferu u gradu, na devetom Beogradskom Noćnom Marketu, pod sloganom „TROPICAL HEAT” u petak, 08. septembra 2017. godine u 19 časova pijaca „Blok 44“ (Jurija Gagarina bb)

Na najvećem muzičko-gastronomskom festivalu očekuje vas veliki broj šampiona pijaca, najbolja ponuda hrane, pića, zanatstva i dizajna. Po prvi put u okviru ove manifestacije, u posebnom delu na marketu, predstaviće se proizvođači organske hrane sa zdravim namirnicama iz svojih bašta.

Obucite svoje havajske košulje i  ne propustite najbolji provod u gradu.

Letnji turistički program u Beogradu

Letnji turistički program u Beogradu

MEMORIJAL „VELIKA NAGRADA BEOGRADA“

SUBOTA, 9. SEPTEMBAR, START TRKE 16 ČASOVA

AUTO TRKE – KRUŽNA TRKA OKO KALEMEGDANA

Memorijal „Velika nagrada Beograda” biće održan na Kalemegdanu u subotu, 9. septembra.. Ovom trkom se obeležava 78 godina od legendarne trke održane 3. 9. 1939. godine. Početak trke zakazan je za 16 časova, a trku će otvoriti gradski menadžer Goran Vesić.

U defileu oko Kalemegdana proći će oldtajmeri, motorcikli, nacionalna klasa – fiće i trkački automobili, a vozila iz svake kategorije voziće po pet krugova oko Kalemegdana.

Za saobraćaj će zbog trke u periodu od 16 do 20 časova biti zatvorene Pariska ulica, Tadeuša Košćuška, deo Dušanove ulice, Bulevar vojvode Bojovića i Kneza Sime Markovića. Organizator trke je Grad Beograd, uz podršku Sportskog auto i karting saveza Srbije, Auto-moto saveza Srbije i Muzeja automobila.

Share.

Comments are closed.