Love Your Local Market 2018 na gradskim pijacama u Beogradu

0

JKP „Gradske pijace“ će od 17. do 31. maja učestvovati u međunarodnoj kampanji „Love Your Local Market 2018“.  Gradske pijace su član Svetskog udruženja veletržnica (World Union of Wholesale Markets, WUWM), a ove godine se manifestacija održava pod sloganom „Close to your heart“.

Ovim povodom, Javno preduzeće Gradske pijace će zajedno sa predstavnicima pijaca iz još 17 zemalja, potpisati Memorandum o razumevanju za pokretanje ovogodišnje #LYLM2018 kampanje, i postati deo mreže od 4.000 pijaca sveta koje su deo ovog značajnog pokreta.

Ovaj pokret propagira i promoviše očuvanje tradicije i kulture, negovanje i kultivisanja odnosa poverenja između proizvođača i kupaca, kao i  za očuvanje zdrave i bezbedne hrane koja se nalazi na tržištu, a možda i najznačajniji deo, za promovisanje pijaca kao izuzetno važnog  turističkog simbola svakog grada, pa tako i naroda.

Beogradski noćni market na Studentskom trgu

U sklopu kampanje ove godine, u Beogradu će 25. maja, na mestu gde je nekada bila prva pijaca u gradu, na Studentskom trgu, biti organizovan muzičko-gastronomski festival Beogradski noćni market.

Ova popularna manifestacija se tradicionalno održava na nekoliko pijaca u gradu, a postala je simbol dobre muzike, atmosfere, druženja i provoda. Noćni marketi su mesta gde osim dobre zabave, posetioci mogu da nađu različite proizvode dugogodišnjih poljoprivrednih proizvođača „šampiona pijaca“, dizajnera i lokalnih umetnika.

Share.

Comments are closed.