Luksuzni Marriott u Mostaru

0

U martu se u Mostaru otvara luksuzni Marriott

Prema sadašnjem stanju stvari, 25. marta 2018. u Mostaru, odmah pored famoznog Starog mosta, otvoriće se Mostar Marriott, hotel s pet zvezdica. Hotel ima 182 sobe, veliki kongresni centar i pet restorana međunarodne kuhinje. Reč je o najluksuznijem hotelu ikad izgrađenom u Bosni i Hercegovini, i jednom od luksuznijih u regiji, koji ne računa samo na poslovne goste, nego i na blizinu jakih turističkih destinacija, poput Međugorja i Dubrovnika.

Luksuzni Marriott u Mostaru

Luksuzni Marriott u Mostaru

Zanimljivo je da Marriottov menadžment pregovora s nekoliko hrvatskih chefova o angažmanu u tom hotelu koji bi mogao dramatično promeniti turistički potencijal Hercegovine. Jedan od chefova koji razgovara s Marriottovim mostarskim menadžerima smatra kako je pet restorana previše, jer su logistički teško održivi.  Uostalom, činjenica je da legendarni njujorški Marriot Marquise na Times Squareu ima tri fiksna restorana: steakhouse, sushi bar i glavni hotelski restoran.

Američki Marriott, osnovan pre 90 godina, spada među najveće hotelske korporacije na svetu, s godišnjim prometom od petnaestak milijardi dolara, i sa tridesetak brandova.

Share.

Comments are closed.