Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

0

Glamping – novi svetski turistički trend stigao je i u Srbiju.

Prvi glamping šator u Srbiji postavljen je u Mokroj Gori. Nebojša Marković iz Beograda sa svojim timom osmislio je i montirao prvi glamurozni šator sa željom da ova vrsta ekološkog turizma stvori novu perspektivu, započne novi trend  odmora i osvoji srca onih zaljubljenika u prirodu koji ne bi da se odreknu udobnosti koji im obezbeđuje klasičan turistički smeštaj.

Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

U Parku prirode Mokra Gora, drugog vikenda u martu prisustvovali smo svečanom otvaranju prvog Glamping šatora uz prisustvo predstavnika turističkih organizacija, prijatelja i entuzijasta iz regiona.Glamping je novi svetski trend koji već deset godina podjednako oduševljava ljubitelje prirode i  turiste koji žele da u toku svog odmora budu u prirodnom okruženju, a da  to ne utiče na njihove potrebe za komocijom i komforom.

Glamping, nova reč za novi oblik odmora koji se definiše kao glamurozno kampovanje. Kada glampujete, vi ne kampujete, nema šatora koji biste morali da nameštate, nema vreće za spavanje koju treba da odmotate ni vatre koju morate da palite. Glamping je način da iskusite prirodu u njenom punom potencijalu bez žrtvovanja komfora, komocije i luksuza. Glamping kao spoj glamura i kampovanja je iznikao u protekloj deceniji na svim meridijanima iz potrebe turista da iskuse prednosti kampovanja bez svih neprijatnosti koje boravak u prirodi sa kamperskom opremom nosi sa sobom. Prijatnost i udobnost koju glamping nosi sa sobom uveliko premašuje svaki doživljaj rekreativnog kampovanja i boravka u prirodi.

Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

Glamping predstavlja najudobniju verziju ekoturizma današnjice. Količina energije i materijala koji se koriste za izgradnju mini hotela ili klasičnog  turističkog smeštajnog objekta prilično je velika, dok se u slučaju  glampinga koriste prednosti prirodnog okruženja: prirodni materijali, biološke jame, uz mogućnost postavljanja solarnih panela i ostalih tehnologija kojima boravak u glampingu ne ostavlja posledice po prirodu.

Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

Luksuzno kampovanje, od sada i u Srbiji

Glamping vam omogućava da se povežete sa prirodom na nezaboravan način. Glamping je idealan za  bekstvo iz bučnih gradova i užurbanih predgrađa i pruža priliku za  opuštanje i odmor od svakodnevnih životnih situacija i stresa.

Mogućnosti postavljanja glamping kampova i šatora su neograničene. U Norveškoj su, na primer,  ovi moderni šatori postavljeni pored svetski najpopularnijih staza za mauntin bajk. U Sjedinjenim Američkim Državama glamping prostori su na mestima najpopularnijih nacionalnih parkova i najlepših predela u  njima, dok su u Keniji turisti koji idu na safari takođe smešteni u glamping šatore.

Izvor: Telegraf rs
Share.

Comments are closed.