Luštica Bay: Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

0

Radovi na prvoj fazi izgradnje Luštica Bay golf terena, prvog u Crnoj Gori, već su počeli a u pitanju je grubo oblikovanje lokacija prve četiri rupe i golf vežbališta.

„Mi smo više nego zadovoljni što možemo da saopštimo da smo preduzeli prve radove na lokaciji golf terena. Predstoji nam veoma zahtevan posao. Grubi radovi i iskopi te formiranje golf rupa trajaće oko deset meseci nakon čega će uslediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima. To bi, za sledeću sezonu trebalo da obezbedi objekat standardne golf akademije na dosadašnjem vežbalištu i na lokacijama prve faze razvoja golf terena”, saopštio je novinarima tokom jučerašnjeg obilaska Luštica Bay-a izvršni direktor Daren Gibson /Darren Gibson/.

Prvi crnogorski golf teren u luksuznom gradu u izgradnji Luštica Bay projektovao je legendarni golfer i renomirani arhitekta golf terena Geri Plejer /Gary Player/ čiji portfolio broji preko 300 projekata u 35 država na pet kontinenata. Prilikom kreiranja jedinstvenih terena od čije lepote zastaje dah kompanija i njen osnivač poštuju životnu sredinu. Geri Plejer Dizajn veoma vodi računa da se prilikom izgradnje terena uklanjaju minimalne količine zemlje, zaštiti divlji svet i postojeći ekosistemi, obnovi i/ili dosadi autohtoni biljni materijal i poštuju uspostavljene lokalne ekološke smernice. To su sve vrednosti koje su u filozofiji brenda Luštica Bay.

Uz vrhunski takmičarski golf teren, dve marine svetske klase, sedam luskuznih hotela, vile, porodične kuće, apartmane i Central kao žilu kucavicu i mesto jedinstvenog noćnog života i zabavu, Luštica Bay će imati sve ono što se očekuje od najboljih evropskih destinacija.

Upravo će Central, prema rečima Slavice Milić iz marketinga Luštica Development, činiti administrativno i komercijalno jezgro čitavog grada planirano da ponudi najvišu koncentraciju trgovačkih, kulturnih i javnih objekata, među kojima su i medicinska ustanova i škola.

„Kao grad, Luštica Bay će imati nekoliko naselja izmedju kojih ce biti sačuvani postojeci zeleni pojasevi. Gradsko jezgro će predstavljati Luštica Bej Central kao žila kucavica kompleksa, sa planiranih do 3,5 hiljade stanovnika, od čega se predviđa oko 1000 stalnih. Luštica Bay Central će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podeljena u sedam faza i planirano je da počne sledeće godine. Ovo je cenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gde cenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cenovna politika parirati regionalnom nivou cena nekretnina”, saopštila je Milić.

Novinari su obišli Marina naselje kao deo kompleksa koji se razvija u zalivu Trašte gde je, nakon prvih deset zgrada useljenih u 2015. godini, tokom prvog dela ove godine izgrađeno novih 16 objekata sa 88 apartmana, čiji stanovnici polako naseljavaju kompleks. Na ključnoj poziciji šetališta uz marinu gradi se hotel Čedi Luštica Bay, kao najveći hotel sa 5 zvezdica u Boki Kotorskoj.

Prema rečima Dejana Obradovića, direktora planiranja i dizajna u Luštica Development, za tri meseca od početka gradnje, konstrukcija nekoliko hotelskih objekata je već izgrađena.

„Očekujemo da će hotel biti otvoren polovinom 2018. godine. Trenutno radimo na glavnoj konstrukciji hotela.

Slede fasaderski i zidarski radovi.” rekao je Obradović.

Čedi Luštica Bay hotel imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.

Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela Crnogorskog primorja, dok objedinjava kvalitet i iskustvo luksuznog letovališta. Kolekcija objekata je u skladu sa pejzažom i ima jaku vezu sa morem.

Hotelske jedinice su pozicionirane dužinom brda. Ove zgrade su diskretno ušuškane u topografiju, sa zelenim krovovima koji će susjednim stambenim jedinicima sačuvati pogled i osjećaj prirodnog pejzaža.

Većina šetališta je sačuvana za komercijalne sadržaje, ponudu hrane i pića, uključujući i jedan od dva hotelska restorana. Takođe, duž šetališta Luštica Bay Marine su smešteni administrativni i operativni servisi marine.

Luštica Development razvija projekat novog turističkog grada Luštica Bay koji se gradi na tivatskom delu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu. Vrednost projekta je procenjena na 1,1 milijardu eura, predstavlja jedinu „grinfild” investiciju u Crnoj Gori i jednu od najvećih u ovom delu Evrope.

Share.

Comments are closed.