Manifestacija Noć istraživača 2018

0

Noć istraživača 2018 biće održana 28. septembra od 17.00 do 22.00 časova u Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko gradova u Srbiji.

Evropska Noć istraživača je manifestacija koja je namenjena promovisanju i popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovaj događaj je pre svega jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da  se istakne njihova uloga u društvu na jedan interaktivan način. Osim Beograda i Novog Sada, ova manifestacica se održava i u Bečeju, Kikindi, Šapcu, Smederevu, Ranovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Novom Pazaru, Nišu i Leskovcu.

Manifestaciju čini veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, kao i ostale stvari koje su sastavni deo nauke i zabave. Evropska Noć istraživača se održava svake godine širom Evrope i zemalja u regionu poslednjeg petka u septembru. Osim u Srbiji, Noć istraživača će se održati 29. septembra u više od 250 gradova u Evropi. Prošle godine Noć istraživača održana je u jedanaest gradova Srbije, a tokom jedne večeri u Beogradu zabeleženo je 15.000, u Novom Sadu 22.000 posetilaca.

 

Share.

Comments are closed.