Mapa rizika putovanja

0

Prikupljanjem podataka Svetske zdravstvene organizacije i drugih institucija, kreirana je interaktivna mapa rizika putovanja koja otkriva koliko su rizične određene zemlje po pitanju sigurnosti na putu,  opšte bezbednosti i zdravstvenih usluga.

Finska, Norveška i Island trenutno su najbezbednije zemlje, dok je veliki deo Afrike označen kao opasan kada je reč o bezbednosti i sigurnosti na putevima.

Mapa rizika putovanja

Mapa zdravstvenog rizika

Takođe, putovanje u afričke zemlje rizično je i kada su u pitanju uslovi za medicinsku zaštitu, kao i u Siriji, Iraku, Avganistanu i Gvajani, dok je rizik nizak u Kanadi, SAD, velikom delu Evrope, Australiji, Novom Zelandu i Japanu.

Ekstremna opasnost po bezbednost postoji u Siriji, Libiji, Južnom Sudanu, Avganistanu, Somaliji, Jemenu i Maliju. Visok nivo bezbednosne opasnosti zabeležen je u Meksiku, Pakistanu i u delovima Indije.

Mapa rizika putovanja

Mapa rizika u saobraćaju

 

Kada je reč o bezbednosti na putevima, osim u zemljama u Africi, najveći rizik ovog tipa je u Brazilu, Boliviji, Saudiskoj Arabiji, Iranu i Kazahstanu. SAD se po ovom pitanju nalaze na umerenom nivou.

Srbija je u kategoriji bezbednosti ocenjena kao zemlja niskog rizika, dok su uslovi za medicinsku zaštitu ocenjeni kao srednji.

Rezultati su takođe pokazali da dve trećine (63 odsto) ljudi smatra da su putovanja postala rizičnija u poslednjih godinu dana, a kao glavne razloge za promenu destinacije navode prirodne katastrofe i bezbednost.

 

 

Mapa rizika putovanja

Mapa bezbedonosnog rizika

Share.

Comments are closed.